torstai 25. kesäkuuta 2015

Raskauskysely

Ikäsi? 
25 vuotta

Onko lapsia?
Esikoinen Eino Ilmari 1v2kk

Raskaus viikot tällä hetkellä?
35+1

Miltä odottaminen tuntuu?
Välillä maailman ihanimmalta ja sitä pysähtyy oikein ajattelemaan, että Hei sisällä kasvaa uusi ihminen. Välillä aika menee niin nopeasti tai tehtävää on niin paljon, ettei edes muista olleensa raskaana. Välillä on päiviä, kun ei jaksaisi olla enää hetkeäkään raskaana, kun joka paikkaa särkee ja ahdistaa liikkuminen. Yhteenvetona voisi sanoa, että hyvin vaihtelevalta, mutta pääosin upealta.

Seurusteletko/avoliitossa/avioliitossa? Kuinka kauan?
Avoliitossa ja toukokuun lopussa 2016 astellaan avioon. Seurusteltu ollaan alkuvuodesta 2013 asti ja kihloihin mentiin aikalailla tasan vuosi sitten.

Mitä negatiivisia/positiivisia asioita huomaat raskaudessa?
Negatiivisia on kaikki säryt ja kolotukset. Myös alkuraskauden pahoinvointi oli kamalaa. Nyt loppua kohden vatsa alkaa painaa niin paljon, että kumarteleminen tuntuu ikävältä ja yleisesti liikkuminen on tukalaa.
Alkuun vatsan kasvaminen oli ihanaa, mutta nyt ei enää! Positiivista on myös, että saa luvan kanssa syödä kaikkea mitä tekee mieli. Potkut olivat ihania, kunnes tila alkoi vatsassa loppua. :D Eniten kuitenkin ehkä nautin siitä, ettei ole kuukautisia!

Tupakoitko tai käytätkö alkoholia?
En. En tupakoi muutenkaan ja alkoholiakin olen aina käyttänyt hyvin vähän. Pakko kuitenkin myöntää, että odotan syksyä, jotta pääsen maistamaan uutta somersbyn siideriä!

Onko ruokavaliosi muuttunut raskauden aikana?
Eipä juurikaan. Olen kyllä yrittänyt syödä nyt hieman paremmin aamupalaa ja iltapalaa, mutta varsinaisesti ei ole muuttunut.

Kuinka paljon olet saanut lisää painoa raskauden aikana? 
Nyt taitaa olla n.13kg. Siihen saisi jäädäkin!

Erityisiä himoja/herkkuja?
Kaikki makea aikalailla! Kinder buenot erityisesti. Myös mansikat. Enemmänkin on sellaisia ohimeneviä mielitekoja. Comfortin mansikka-huuhteluaine tuoksuu taivaalliselta, samoin bensa tankatessa!

Liikutko? 
Joka päivä käydään Einon kanssa 1-2h vaunulenkillä. Vauhti on vähän hidastunut, mutta muuten ei juurikaan tunnu ikävältä. Hieman vatsa kovettuu pidemmillä lenkeillä ja välillä tekisi mennä pissalle puska, mutta normaaleja vaivojahan nuo ovat.

Pelottaako tuleva synnytys?
Moni on kysynyt tuota, kun edellinen synnytys oli kaikkea muuta kuin mukava. Pakko kuitenkin sanoa, ettei itse synnytys pelota. Tottakai sitä miettii, että jos repeäisi yhtä pahasti kuin Einon aikana, mutta yritän ajatella sen olevan kuitenkin epätodennäköistä. Ja nyt tuota päätä ei edes pitäisi päästää niin isoksi kuin Einolla oli.

Oletteko miettineet nimeä valmiiksi?
Kaksi vaihtoehtoa on etunimeksi. Toista nimeä ei olla vielä kuin pyöritelty.

Rv 34+6



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti