keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Julki-imetyksen kauheus

Netissä on ollut nyt tapetilla julki-imetys. Monet ihmiset ovat saaneet vähintäänkin pitkiä katseita, jollei jopa sanallisia kommentteja imettäessään jossakin julkisella paikalla. Eräs nainen oli ravintolassa imettänyt lastaan ja häntä oli pyydetty siirtymään vessaan. Anteeksi, mutta kuka haluaa itse ruokailla vessassa? Varsinkaan jos sinne on juuri joku tyhjentänyt berberinsä. Toinen nainen oli imettänyt bussissa ja bussikuskin huomatessa naisen imettävän, oli pyytänyt tätä poistumaan seuraavalla asemalla.

Eino 1vrk

Mitä pahaa sitten imettämisessä sitten on? No on totta, että naisen rinnathan siinä näkyy enemmän tai vähemmän. Mutta samalla tavalla näkyy kaduilla paidattomia miehiä tai vesirajahameisia naisia, puhumattakaan kamelinvarpaista. Tuskin kukaan niistäkään niin ylettömästi kiihottuu, että se häiritsisi esim. kauppareissua. Toisaalta en usko, että kukaan julki-imettäjä haluaa hoitaa imettämistä niin, että tissit lämäistään tiskiin retostellen.

Imettäminen on ennen kaikkea luonnollisin tapa ruokkia lastaan. Ja sen päätarkoitus on nimenomaan tarjota ravintoa lapselle. Nisäkkäät eri eläinlajeissakin imettävät poikasiaan. En voi ymmärtää kuinka jotkut häiriintynyt siitä. En minäkään häiriinny, vaikka vieressäni lihavahko mies söisi lihapiirakkaa sinappi ja ketsuppi suupielistä valuen. Itseasiassa se on minusta vielä vastenmielistä.


Itse olen muutaman kerran julki-imettänyt Einoa. Tosin meidän imetystaipaleemme kesti harmillisen vähän aikaa. Kerran imetin puistossa viltillä makoillen ja kerran jäätelökioskilla satamassa. Ainiin ja kerran pysäköin auton huoltoasemalle ja imetin kuskin paikalla istuen. Nyt Veikan kanssa yritän panostaa mahdollisimman paljon imetykseen. Olenkin syönyt kalkkilisää raskauden alusta lähtien ja juonut n.2l vettä/päivä. Parin viikon päästä aloitan juomaan imetysteetä, josta postaus sitten erikseen.

Olkaa naiset rohkeita ja imettäkää lastanne. Se on yhtä luonnollista kuin se lihiksen syöminenkin torilla!


Oletko sinä julki-imettänyt? Millaisia kokemuksia sinulla on?

2 kommenttia:

  1. Olen imettänyt kirkossa,ties missä,jopa kaupan kassalla :D Koskaan ei ole kukaan kommentoinut yhtään mitenkään. Viides lapsi menossa maitotiellä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikea asenne ja hyvä, että muillakin on ollut myönteinen asenne. Harmi, että yleensä vain ne negatiiviset asenteet tuodaan esille. :/

      Poista