sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lattioiden puhdistus lapsiperheessä + arvonta!

Sain Siniltä  mahdollisuuden yhteistyöhön ja pääsin kokeilemaan heidän mikrokuitusettiään lattioiden pesuun. Mitenkäs se lattioiden puhdistaminen  sitten onnistui?

Lattiamateriaalina meillä on tuollainen tumma laminaatti, mikä on sinällään helppo pitää puhtaana. Tietenkin välillä lattialle roiskahtaa maitoa tuttipullosta tai Eino nappaa kahvikupin reunasta kiinni. Tietenkin lisäkoristeensa tuo koirankarvat, mitkä meidän koiralla on lyhyet ja mustat. Varisee  siis kuin joulukuusi. Alkuun kokeilimme staattisia  liinoja, mitkä kiinnitettiin mikrosettiin kätevästi. Oli suorastaan yllätys, kun olimme käyneet kaikki lattiat läpi ja katsahdimme liinaa, mikä oli täynnä koirankarvoja! Eli ainakin meidän tarkoitukseen aivan loistava keksintö ja varmasti muihinkin kotieläintalouksiin. Liina on kertakäyttöinen ja se heitetään roskiin siis käytön jälkeen. Kokeilimme muuten liinaa myös pölyjen  pyyhintään ja liina keräsi kuivana kätevästi pölyt.

Seuraavaksi siirryimme keittiön lattiaan, mikä meillä on ainakin suuri ongelma, sillä Juho kun on kokki, niin siellä tulee vietettyä aikaa senkin edestä. Ja valitettavasti myös sotkettua senkin edestä. Keittiön lattiaan kokeilimme mikrokuitumoppia, jonka luvattiin olevan erityisen hyvä lian ja rasvan poistamiseen. Kastelimme mopin siis nihkeäksi ja kävimme lattioiden kimppuun. Nihkeä moppi  luisti hyvin lattialla ja se mahtui hyvin jopa meidän keittiökaappien alle, minne ei normaali karvamoppi  mahdu millään. Rasva irtosi todella hyvin ja lattia oli pitkästä aikaa puhdas!



Sitten siirryimme olohuoneeseen. Olohuoneen lattiaan kokeilimme mikrokuitulaminaattipyyhintä. Tuotetiedoissa luvattiin sen poistavan tehokkaasti lian myös ilman pesuainetta. Suihkimme suikepullolla mopin nihkeäksi eikä se jäänyt raskaaksi työntää vaikka moppi näyttikin sellaiselta materiaalilta, että se jäisi nihkeäksi. Moppi mahtui myös kätevästi meidän sohvan alle, minne ei edes meidän imuri mahdu! Tahrat poistuivat kätevästi ilmankin pesuainetta, mutta vedimme lattiat lisäksi vielä pesuaineella, sillä halusimme kotiin hyvän tuoksun. 


Makkarin  ja Einon huoneen puhdistimme mikrokuitulattialiinalla. Sitä voi käyttää nihkeänä tai kosteana ja se kiinnitetään vain toisesta päästä kiinni mikrosettiin, jolloin liinan toinen pää jää laahaamaan perään kuivaten lattian. Liina oli ainoa, mihin petyin. Se oli raskas työntää ja itse koin lattioiden puhdistamisen  vaikeaksi liinan laahatessa perässä. Plussaa kuitenkin kivasta kuosista liinassa!


Levymopilla pesimme sekä wc:n että kylpyhuoneen lattian ja seinät. Tuotetiedoissa lukee mopin olevan erityisen hyvä nimenomaan kosteutta kestävien tilojen puhdistamiseen. Moppi jäikin suht kosteaksi, vaikka yritin kuinka puristaa sen nihkeäksi. Se kuitenkin sopi erittäin hyvin tarkoitukseensa ja tulipa ensimmäistä kertaa ikinä putsattua  kylpyhuoneen seinätkin!




Kätevää muuten kaikissa mopeissa on se, että ne voi pestä 60 asteessa pesukoneessa! Ja nyt siihen arvontaan! Palkintona siis mikrosetti Siniltä, mikä sisältää kaiken tämän:



Arvontaan voit osallistua seuraavilla tavoilla:
1. Yhden arvan saat olemalla blogini lukija ja kommentoimalla alle spostiosoitteesi ja monellako arvalla olet mukana kisassa.
2. Kaksi arpaa saat olemalla lisäksi blogini facebook-seuraaja.

Arvonta suoritetaan 12.7.2016 klo 15 ja ilmoitan voittajan tänne sekä sähköpostiin henkilökohtaisesti. Onnea kaikille arvontaan! 

22 kommenttia:

  1. Vähänkö ois kätevä! t.toinen koira -ja taaperotalous :D
    ukkonenminna@gmail.com seuraan blogia ja fb:tä

    VastaaPoista
  2. Yhdellä arvalla mukana ! :)
    zanna.ihalainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Mä en edes muista milloin viimeksi olisin kunnolla pessyt lattian, pyyhittyä tulee toki rätillä ja pesuaineella :D. Meillä onneksi koirat ovat ulkona mutta kissasta ja taaperosta tulee sotkua niidenkin edestä.

    mira.haapaniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  4. marsumarelape@gmail.com

    Pakko kokeilla onneaan! :D

    VastaaPoista
  5. Mukana yhdellä arvalla, pölyallergiataloudessa kunnon siivousvälineille on aina käyttöä! eevupeevu@hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Kahdella arvalla mukana :) Pääsis tekee kunnon kesäsiivouksen kun kesäloma alkaa. piitulainen.ida@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Mukana, tosi kätevän näköiset. kaimaen1 at luukku.com

    VastaaPoista
  8. Yhdellä arvalla mukaan =)!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Yhdellä mukaan :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Yhdellä arvalla mukana. :)
    itu_uti@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. :D siistiä suvea !
    pirjo.tanni@gmail.com

    VastaaPoista
  12. 2 arvalla mukana :) Haaveilen vain suursiivouksesta, kun jonnekin se aika katoaa taaperon ja kohta ryömivän vauvan kanssa...
    anu.pietilanaho(at)gmail.com

    VastaaPoista
  13. Kahdella arvalla mukana, tykkään Facessa nimelläni Elise H.. Mieluusti kokeilisin tuota Sinin settiä :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Oispa kiva ihan kunnon vehkeillä siivota. Lattiaa kun tulee pestyä joka päivä, 4 lasta, kissa ja koira kun saa aikaseksi kaikenlaisia OHO!!-juttuja ;) yhdellä arvalla peppiina@koti.luukku.com

    VastaaPoista
  15. Tosi kätevä, tarvetta olisi. 1 arvalla mukana. luissara@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Tosi hyvä ois! 2 arpaa kiitokset!

    mariestrange(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Olipas hyviä vinkkejä, kiitos niistä. Hyvillä välineillä siivous sujuu.
    2 arpaa, nina.linnakyla@suomi24.fi

    VastaaPoista
  18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  19. Bloggerlukijana yhdellä mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Bloggerlukijana yhdellä mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista