lauantai 9. elokuuta 2014

Tasan 100 ja ransujen kuulumiset

Päädyinkin kirjoittamaan jo nyt illasta, kun Eino nukahti jo. Tämä onkin näköjään jo 100 postaus! Tasan sata omistetaan nyt siis ransuille,  Maltille ja Piinalle.

MALTTI
-ikää 8,5kk
-säkä n. 84cm
-paino on tuntematon käsite.  Pitää käydä punnitsemassa ensi viikolla

Maltti 

Maltti on ihan impulsiivinen kohelo,  joka on nyt teini-iän lähestyessä kadottanut korvansa. Vapaana ollessa ja luokse huutaessa vain  tuhahtaa ja jatkaa matkaa. Ulkona ollessa kiinnostaisi kaikki ja kauhea meno olisi joka suuntaan. Nyt ollaan alettu treenaamaan Maltin kansaa kontaktia. Namin saa nyrkistä aina kun katsoo silmiin. Tällä saavutettiin se, että ravatessa Maltti juoksee nyt pää pystyssä eikä pää maata laahaten, jolloin selkä köyristyy.  Treenaus jatkuu ja ensimmäiset junnukehät ovat 23.-24.8 Kouvolassa ja Heinolassa. Pentukehissä menestystä ei tullut juurikin epätasaisen juoksun takia, joten treeniä treeniä! Odotukset on kovat ja periksi ei anneta!

PIINA
-ikää 6,5kk
-säkä n.82cm
-paino yhtä tuntematon kuin Maltillakin.

Piina

Piina on alusta asti ollut täysin Maltin vastakohta. Piina on rauhallinen, kiltti ja tottelevainen. Näyttelytreeneissä Piina kulkee kuin unelma. Seisoo kuin puujumala ja juoksee kiltisti pää pystyssä. Yksi iso ongelma on Piinan alaleuka, jossa on kasvuhäiriö.  Leukojen väliin jää 9mm rako. Aluksi rako paheni ja pahimmillaan oli 12mm. Nyt parannusta on 3mm. Voi olla, että leuka kasvaa mukaan, kun pää alkaa kasvamaan. Siksi Piinan kanssa ei olla käyty nyt näyttelyissä vaan treenataan toistaiseksi vielä mätsäreissä. Piina on myös kasvanut hieman turhankin nopeasti. Pojilla on 2kk ikäeroa ja 2cm säkäkorkeudessa eroa! Nyt Piinalle on tullut kasvukipujakin. Kasvu saisi nyt hieman alkaa hidastua ja tasaantua ja leuka kasvaa.

Poikien kanssa ollaan käyty nyt melkein joka päivä koirapuistossa juoksemassa ja he tykkäävät siitä mielettömästi. Tänään puistossa aloitin Piinan armottoman turkin nyppimisen. Niska ja osa kyljestä nypitty ja ainakin miljoona karvaa jäljellä! Maltin turkki on suht kuosissa. Vielä muutama harmaa läiskä ja se on siinä. Nyt siis jäädään odottelemaan poikien kasvamista ja näyttelykausi aloitetaan tod. näköisesti ensi vuonna. :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti