perjantai 25. huhtikuuta 2014

Raskausviikko 42 (!) ja viimeinen neuvola

Niin se vain on, että tänään pyörähti käyntiin rv42 eli 41+0. Niin se aika vain menee eikä mitään tapahdu. Keskiviikkona kävin viimeisessä neuvolassa. Tutun terveydenhoitajan lisäksi paikalla oli harjoittelija, joka kirjasi kaikki arvot. Verenpaineet olivat kohonneet 135/95, mikä kuulemma loppua kohden on hyvin yleistä. Pissassa proteiini oli haalealla plussalla, mutta koska arvojen pitäisi olla lähtöarvoista 15 pykälää korkeammat, ei terveydenhoitaja epäillyt myrkytystä. Ei minulla tosin oireitakaan ole. Painoa oli tullut viikkoa kohden +544g ja kohdunpohjankorkeus noussut yhä sentillä eli on nyt 36cm. Hemoglobiini oli tipahtanut edelleen hieman ja nyt 85. Oma neuvolatäti sanoikin, että pitää tosiaan valmistautua veritankkaukseen sairaalassa ja synnytyksen jälkeen varmasti konsultoidaan vielä sisätautilääkäriä. Pyysi lähtiessämme ilmoittamaan, kun vauva on syntynyt niin katsotaan siitä sitten eteenpäin aikoja kotikäynnille.

Muutama päivä on ollut tosi lämmintä ja aurinkoista. Ollaan kulutettu aikaa kävelemällä joka päivä ainakin 2h ja se onkin saanut hyvin napakoita supistuksia aikaan aina muutamaksi tunniksi, mutta aina ovat kuitenkin loppuneet Pandolilla ja suihkulla. Ovat ne kuitenkin aikaan saaneet hieman vereslimaista vuotoa, eli voidan olettaa kohdunsuun kypsyvän. Nyt oikeastaan vain odottelen maanantaita eikä haittaa, vaikka vauva ei syntyisikään ennen sitä. Ainakin saisi kodin siistiksi ennen kuin lähdetään ja tietää palaavansa puhtaaseen kotiin.

Tänään lueskeskelin erilaisista käynnistystavoista ja toivon nyt eniten kalvojen puhkaisua. Sen pitäisi onnistua, sillä kanavaa ei tosiaan ole, kohdunsuu on pehmeä ja 2cm auki. Olen myös kauhulla lukenut ihmisten synnytystarinoita käynnistettäessä. Synnytys voi olla todella raju ja nopea. Monen kertomuksen mukaan synnytyksen kesto on ollut parhaimmillaan 3h! Eipä paljoa ehdi ihmetellä!

Nyt alkaa melkein olemaan sellainen olo, ettei tiedä haluaako synnyttää. Tottakai haluan vatsasta eroon ja jätkän tähän maailmaan, mutta synnyttäminen tuntuu lähinnä enää etapilta. Ehkä maanantaina tosiaan asiat konkretisoituu ja voihan olla, että asiat tapahtuu hyvinkin nopeasti.

Loppuun vielä viimeinen masukuva 41+0. :) Tämä väsynyt mamma lähtee käyttämään koirat ja rentoutuu sitten auringonpaisteeseen. Tämän viikonlopun ajattelin ottaa rennosti ja kerätä voimia maanantaille. Palailen kirjoittelemaan viikonlopun aikana, jos jotain muutosta tulee, mutta muuten taidan palata ruudun äärelle vasta, kun meillä on pieni nyytti sylissämme.<3 Tai mahdollisesti kärvistelen monta päivää sairaalassa ja tulen tänne avautumaan. Peukut pystyyn!





3 kommenttia:

  1. VOIMIA, TSEMPPIÄ, KÄRSIVÄLLISYYTTÄ synnytykseen! <3 <3 Viimeiset Dumbo-massukka kuvat ;)

    VastaaPoista
  2. Mahtava masu! Peukut pystyssä että pikkuinen tulisi sieltä pian ulos, eikä joudttais käynnistelee :)

    VastaaPoista
  3. Tuskinpa hän sieltä tulee ennen maanantaita ainakaan. :D

    VastaaPoista