sunnuntai 31. elokuuta 2014

Esittelyssä: Olohuone!

Tässä siis esittelykuvina olohuoneemme. Muut huoneet tulevat sitten myöhemmin omina postauksinaan.

Ihana kattolamppu, mihin rakastuttiin heti! Valo on himmeä ja luo erilaisia kuvioita seiniin ja kattoon.  

Korituoli sai uuden elämän isoista tyynyistä. On muuten mukava istua! 

Kirjahylly ja Einon taulut.

Seinävaate Intiasta. Värjäsin sen tummemmaksi vihreäksi. Aiemmin oli sellainen tympeän vihreä.

DIY: yrttiteline. 

Tuoksutraakki. Puhdistaa ilmaa.

Ikkunalaudan Buddha-patsaat. Parveke vielä vähän kesken.

Verhot ja yleisnäkymä parvekkeelle.

Katon lyhdyt.

Olohuoneen yleisnäkymä. Ihana turkoosi♡
Mitä mieltä olette? 

torstai 28. elokuuta 2014

4kk neuvola

Eino täyttää huomenna 4kk ja tänään oli aika lääkärille. Paino oli tasoittunut eikä 10kg mennyt vielä rikki, 9350g. Pituus oli 68,1cm eli sitä oli venähtänyt kuukaudessa 4cm lisää!  Ei ihmekään, että kaikki vaatteet alkavat tuntumaan pieniltä. Pää oli 45,1cm ja kasvaa ihan ylälinjalla. Lääkäri tokaisi, että taitaa tulla isopäiseksi. Isänsä on, geenit periytyvät selvästi.  ;) Lääkäri sanoi heijasteiden olevan katoamassa ja Eino vierasti lääkäriä hirveästi! Rauhoittui aina hetkeksi jos helistintä heilutti, mutta nähdessään lääkärin alkoi taas hirveä itku. Kaikki oli kunnossa ja neuvolakorttiin kirjoitettiin:

"Komea poika. Kasvaa hyvin. Ääntelyä tulee. Tunnistaa äänen tulosuunnan. Varhaisheijasteet häviämässä. Vuorovaikutus vanhempiin hyvää."

Seuraava neuvola syyskuun lopussa ja sitten tuleekin taas rokotteet...


keskiviikko 27. elokuuta 2014

Vauvan menettämisen pelko

Menettämisen pelko? Aika moni, jos ei ihan jokainen äiti, kokee tuon tunteen jossakin kohtaa. Aiemmin välttämin uutisia, missä jonkun lapsi oli joko kuollut kohtuun tai kätkytkuolemaan. En halunnut edes ajatella, että voisi olla tuollainen mahdollisuus. Ihmiset puhuivat internetissä kätkytkuolemaa ehkäisevistä antureista, mitkä asetettaisiin pinnasänkyyn. Tämä laite reagoisi vauvan hengitykseen. Synnytyksen jälkeen osastolla tarkkailin Einon hengitystä peläten, että kohta se lopettaa hengittämisen. Synnyttyään pelkäsin, ettei Eino itke ollenkaan ja kuolisi jo siinä. Raskausaikana pelkäsin vauvan kuolevan kohtuun.

Nykyään en enää pelkää Einon kuolemaa. Olen oppinut, ettei minun tarvitse tarkkailla hengitystä. Silti pelko menettämisestä on jäänyt alitajuntaan.
Viime öinä olen nähnyt unta, missä Eino jostakin syystä joutuu pois luotani. Niin epärealistisia kuin ne ovat olleetkin. Milloin Einon isä on ollut merimies ja kaapannut hänet mukaansa merimatkalle eikä ikinä tullut takaisin. Milloin jokin yliluonnollinen on vienyt hänet. Aina olet herännyt ja kironnut unet maan alimpaan rakoon. Miksi minun pitää nähdä tuollaisia unia?

Ehkä kyseessä on samanlainen ajatus, kuin minulla on mustasukkaisuudesta. Olen sitä mieltä, että parisuhteessa osapuolten kuuluukin olla hieman mustasukkaisia. Jos toista ihmistä rakastaa, ei hänestä halua luopua ja siksi sitä myös pelätään. Enkä tarkoita sairaalloista mustasukkaisuutta. Käy siis järkeen, että koska rakastan Einoa niin paljon, en halua menettää häntä. Eikö? Jos en välittäisi en varmasti pelkäisikään.
En usko, että ikinä pääsen pelosta eroon, mutta voin oppia elämään sen kanssa. Koska lopulta kuitenkin kaiken voittaa rakkaus.<3

tiistai 26. elokuuta 2014

Hei meillä pyöritään!

Nyt se hetki tuli, kun Eino otti ja käännähti selältä vatsalleen!  Tein keittiössä ruokaa ja Eino oli lattialla leikkimatolla. Ohimennen katsahdin lattialle ja herra oli vatsallansa. Hihkaisin,  että Nytkö sitä käännyttiin ja Eino kääntyi äkkiä takaisin selälleen. Ihan kuin kukaan ei olisi huomannut. Nyt sitä pyöritään koko ajan. On muuten vaippojen vaihdostakin tullut aikamoinen operaatio!
Herra kierijä
Torstaina on neuvolalääkäri ja päästään kuulemaan uudet mitat. Eino syö nyt herätessään vellin klo 6-9, n. joka toinen päivä aamupuuron,  päivällä 1/3 piltin sosetta, iltapäivästä 1/3 piltin marjasosetta ja illalla ennen nukkumaanmenoa vellin. Nukkumaan mennään klo 21 ja Eino herää lopullisesti klo 9 aamulla. Joskus mennään yöt ilman syöttöjä ja joskus herätään kerran. Hyvin siis nukutaan kaikki!

Eino nukahti ostoskärryihin
Nyt on saatu koti suhteellisen kasaan ennen lauantain kihlajais/tupareitamme. On ihanaa istua kodissa, mikä tuntuu oikeasti kodilta ja missä viihdymme. Sisustuksemme on itämainen ja sensuelli, mikä sopii matkustus intoomme paremmin kuin hyvin. Vallitsevana elementtinä on myös musiikki, mikä on kummallekin tärkeä. Viikonloppuna voisin lisäillä kuvia kodistamme.

Käteeni tuli mahdollisesti hermopinne ja nyt odottelen kutsua ENMG-tutkimukseen. Polveni odottavat aikaa taas kirurgille. Tätä menoa olen kohta invalidi!  Polvet haluan kuntoon mahdollisimman pian, että pääsisin taas treenaamaan ja harrastamaan.

Äiti ja poika♡
Mitähän muuta? Viime viikonloppuna kävin Maltin kanssa Kouvolassa ja Heinolassa koiranäyttelyissä. Kouvolassa saatiin tulokseksi EH3 ja Heinolassa EH2. Lisäksi esitin ryhmäkehässä tutun serran. Tyytyväinen olen ja kummatkin tuomarit kehuivat Maltin päätä, mittasuhteita ja luustoa. Vielä kun saadaan höseltäminen pois liikkeessä niin hyvä tulee!

Maltti 9kk
Tässä lyhyt ja ytimekäs paketti kuulumisista! Kirjoittelen torstaina sitten neuvolakuulumiset.

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Superfoodien ihmeellisessä maailmassa!

Hurahdettiin Juhon kanssa nyt ihan totaalisesti superfoodeihin. Käväistiin viime viikonloppuna Helsingissä Punnitse&Säästä-kaupassa ja sieltä mukaan tarttui taas vaikka mitä! Löysin myös pienen CoCoVi-lehtisen, missä kerrotaan eri superfoodien hyvistä ominaisuuksista. Laitettiin samana iltana tilaus menemään ja tänään saapuvat meidän jauheet!  Meille tulee nyt mehiläisen siitepölyä, spirulinaa, chlorellaa, kookosöljyä, tulsia,  triphalaa, ashwagandhaa, brahmia, baoababbia ja carobia. Lisäksi kaapista löytyy valmiiksi macaa, gojia, raakakaakaota acaita,  chiata ja hampunsiemeniä.  Jotta superfoodit aukenisivat teillekin, kirjoittelen tähän alle, mitä hyötyä mistäkin näistä on.

Maca
Maca kasvaa korkealla Perun vuoristossa ja sen juuresta valmistettua jauhetta on käytetty jo vuosituhansien ajan. Macaa syötettiin inka-sotureille lisäämään suorituskykyä ennen taistelua. Sen käyttö kuitenkin kiellettiin ankarasti, kun viholliskylä oli vallattu, sillä viholliskylän naisia haluttiin suojella seksuaalisesti virittyneiltä sotureilta.

Maca sisältää 18 aminohappoa, erilaisia kasvisteroleja, runsaasti vitamiineja (B1, B2, B6, C, E) sekä kivennäis- ja hivenaineita, joista erityisesti kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, rikkiä, rautaa, fosforia, sinkkiä, kuparia, piitä ja mangaania.
Suositeltava päiväannos 1tl-2rkl.

Ravintoarvot/100g
Energiaa 325 Kcal
Proteiinia 10g
Rasvat 2g
Hiilihydraatit 65g
Ravintokuidut 8,5g

Goji-marjat
Lycium barbarum on koisokasveihin kuuluva kasvi, jonka punaiset marjat kuivataan yleensä rusinamaiseen muotoon. Marjaa pidetään maailman ravinnerikkaimpana marjana. Kiinalaiset, mongolialaiset ja tiibetiläiset ovat viljelleet goji-marjaa viimeiset 5000 vuotta ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä sitä on käytetty jo 1000-1400eaa.

Goji sisältää 21 kivennäis - ja hivenainetta (mm. Sinkkiä, kalsiumia, kaliumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, kromia, kuparia, seleeniä, natriumia ja fosforia) ja 18 aminohappoa. Goji sisältää myös paljon L-glutamiinia ja L-arginiinia. Goji sisältää myös paljon vitamiineja (A, B1, B2, B6 ja E) ja antioksidantteja - esimerkiksi beetakaroteenia ja zeaksantiinia. Suositeltava päiväannos 15-50g tai enemmän.

Ravintoarvot/100g
Energiaa 380Kcal
Proteiinia 11g
Rasvat 3g
Hiilihydraatit 57-67g
Ravintokuidut 10g

Raakakaakaonibsit
Kaakaonibsit ovat kuorituista kaakaopavuista murskattua rouhetta. Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan antioksidanttipommina, mutta sekin sisältää vain kymmeneksen raakakaakaon antioksidanttimäärästä. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja sisältää kuumentamattomana myös paljon E- ja C - vitamiineja sekä suuren määrän aivojen mielihyväkeskukseen vaikuttavia ainesosia (mm. Tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi.) Suositeltava päiväannos 1 -2rkl.

Ravintoarvot/100g
Energiaa 540Kcal
Proteiinia 12g
Rasvat 41g
Hiilihydraatit 30g
Ravintokuidut 29g

Mehiläisen siitepöly
Siitepöly sisältää runsaasti B - ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D-, ja E - vitamiineja, koentsyymejä, kasvisteroleja, bioflavonoideja, 31 eri rasvahappoa, DNA:ta, RNA:ta ja jopa 60 eri mineraalia (mm. Barium, boori, kalsiumia, kupari, kulta, jodi, rauta, mangaani, fosfori, kalium, seleeni, pii, rikki, natrium ja sinkki).Mehiläisen siitepölyssä on yli 5000 entsyymiyhdistettä. Se sisältää myös 15-20% luonnollista lesitiiniä, joka on erinomainen ravinne aivotoimintamme kannalta. Suositeltava päiväannos 1tl-1rkl.

Ravintoarvot/100g
Energiaa 345Kcal
Proteiinia 25g
Rasvat 8 - 10g
Hiilihydraatit 47g
Ravintokuidut 12-14g

Acai
Sinivioletti marja on lähtöisin Amazonin sademetsästä Brasiliasta. Acai-marjat sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua, vitamiineja (B1, B2, B3, C ja E), mineraaleja (mm. Rautaa, fosforia, kalsiumia ja kaliumia), beetakaroteenia sekä omega 3, 6 ja 9 rasvahappoja. Acain antioksidanttipitoisuus on äärimmäisen korkea! Se sisältää myös arvokkaita fenoliyhdisteitä (katekiinit, epikatekiinit, kversetiinin johdannaiset) sekä antosyaaneja (320mg/100g). Suositeltava päiväannos 1tl-1rkl.

Ravintoarvot/100g
Energiaa 494Kcal
Proteiinia 8,7g
Rasvat 45g
Hiilihydraatit 41g
Ravintokuidut 27g

Spirulina
Spirulina on yksisoluinen levä, joka on elänyt maapallolla siitä lähtien, kun täällä on ollut elämää. Spirulina on oikeastaan syanobakteereiden muodostamaa kuivattua biomassaa.  Tämä mikrolevä on rakenteeltaan spiraalin muotoinen, mistä nimi spirulina juontaa juurensa. Spirulina sisältää 65-71% hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia sekä varsinkin B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9) sekä beetakaroteenia ja A- E- ja K-vitamiinia. Suositeltava päiväannos 1tl-2rkl.

Ravintoarvot/100g
Energiaa 365Kcal
Proteiinia 68g
Rasvat 5g
Hiilihydraatit 12g

Chlorella
Chlorella on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää valtavan määrän elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja lehtivihreää. Se on mainio proteiinin lähde ja sisältää 60% puhtaasti imeytyvää proteiinia. Chlorella nimi tulee sen valtavasta klorofylli- eli lehtivihreäpitoisuudesta (3-5%).Tämä levä sisältääkin enemmän lehtivihreää grammaa kohti, kuin mikään muu kasvi tällä pallolla. Chlorella sisältää korkeita pitoisuuksia omega 3-ryhmän rasvahappoja, C-, E-, ja B-vitamiineja, folaattia, beetakaroteenia ja lysiiniä. Siinä on lisäksi erittäin paljon rautaa ja kalsiumia. Chlorella nelinkertaistaa itsensä vuorokauden välein ja kasvaakin nopeammin kuin mikään ihmisen tuntema kasvi. Suositeltava päiväannos 1tl tai enemmän.

Ravintoarvot
Energiaa 326Kcal
Proteiinia 55-60g
Rasvat 6-7g
Hiilihydraatit 11-12g
Ravintokuidut 9g

Kookosöljy
Kookosöljyä saadaan kookospähkinän endospermista eli koprasta puristamalla. Kookosöljy sisältää yli 90% raakoja saturoituja rasvahappoja. Kookosöljy on monikäyttöinen tuote ja se soveltuu mm. paistorasvaksi sekä ihon- ja hiustenhoitoon. Kookosöljyn sisältämien keskipitkien rasvahappojen vuoksi se toimii erinomaisesti energianlähteenä ja sitä käytetään urheilusuoritusten aikana esim. kestävyyslajeissa. Suositeltava päiväannos 1-2rkl.

Ravintosisältö
93% tyydyttynyt rasva
6% kertatyydyttämätön rasva
1% monityydyttämätön rasva
0% kolesteroli

Chia-siemenet
Chian siemenet ovat perinteistä voimaruokaa Keski-Amerikan alueella ja niitä on käytetty ruokana pidempään kuin maissia. Mayojen kielessä sana "chia" tarkoittaa "voimistaa" ja näitä siemeniä syötettiin erityisesti juoksijoille.

Chia sisältää n.40% kasvisöljyjä, n.20% proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja, vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä mineraaleja, joista varsinkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Chia imee itseensä 9 kertaisen määrän nestettä ja geeliintyy nopeasti. Chia myös hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja saa siksi aikaan kylläisen olon. Suositeltava päiväannos 2-6rkl.

Ravintoarvot / 100g
Energiaa 524Kcal
proteiinia 21g
Rasvat 31,4g
Omega-6 5,9g
Omega-3 20,3g
Kolesteroli 0g
Hiilihydraatit 37,5g
Ravintokuidut 33,7g
E-vitamiini 29mg


Hampunsiemenet
Hampunsiemen on lähellä täydellistä ruoka-ainetta. Se on äärimmäisen monipuolinen ja sen ravinnetiheys on suuri. Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde, joka sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Yli 65% hampunsiemenen proteiineista on loistavasti imeytyvää edestiiniä. Loput 35% on albumiinia. Sekä edestiini että albumiini ovat hypoallergisia eli ne aiheuttavat hyvin vähän allergisia reaktioita. Hamppu sisältää myös n.80% monityydyttyneitä rasvahappoja ja sen omega-3 ja omega-6 -rasvahapot ovat ihmiselle täydellisessä suhteessa. Suositeltava päiväannos 50-75g/päivä.

Ravintoarvot / 100g
Energiaa 514Kcal
Proteiinia 30g
Rasvat 41g
Tyydyttyneet rasvat 4g
Tyydyttymättömät rasvat 37g
Omega-3 6,9g
Omega-6 21,2g
Omega-9 8,9g
Hiilihydraatit 15g
Ravintokuidut 9,3g


Tulsi
Tulsi eli pyhä basilika on Intian arvostetuin kasvi. Intiassa käytännössä kaikki lastenlääkkeet sisältävät tulsia. Tulsin kerrotaan helpottavan stressiä, tukevan vastustuskykyä, lisäävän elinvoimaa, edesauttavan terveellistä aineenvaihduntaa ja on se on myös luonnollinen immuniteetti-modulaattori. Tulsi sisältää runsaasti luonnollisia antioksidantteja, jotka hidastavat solujen ylihapettumista ja suojaavat vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Tulsi on tunnettu vahvistavasta voimastaan.

Merkittävä määrä Tulsi terveyttä edistäviä ominaisuuksia on kirjattu ja dokumentoitu yli viisi vuosituhatta. Muutamien viime vuosikymmenten aikana monet näistä hyödyistä on tutkittu ja vahvistettu modernin lääketieteen tutkimuksissa. Suositeltava päiväannos 1tl kaksi kertaa päivässä.


Triphala
Triphala on sekoitus kolmea eri intialaista ayurvedista yrttiä - amlaa, haritakia ja bibhitakia. Triphala auttaa poistamaan kehoon kertyneitä kuona-aineita, tukee ruoansulatusta ja parantaa aineenvaihduntaa. Suositeltava päiväannos 1tl.

Ashwagandha
Ashwagandha eli rohtokoiso ja 'Intian Ginseng' on monivuotinen pensas, jonka juurista jauhetaan pitkän käyttöhistorian omaavaa jauhetta. Kasvin ainesosat lisäävät serotoniinia aivoissamme mikä edesautaa muun muassa hyvän olon tuntemuksiamme.
Intiassa kasvia käytetään joogan ja mietiskelyn tukena sen mieltä kirkastavien ominaisuuksien vuoksi. Ashwagandhalla on myös antioksidanttisia ja suorituskykyä parantavia vaikutuksia. Jauhe sopii erinomaisesti urheilijoille ja aivotoiminnan maksimoinnista kiinnostuneille henkilöille. Suositeltava päiväannos 1tl kaksi kertaa päivässä.

Brahmi
Brahmi on Intialainen monivuotinen mehikasvi, josta käytetään versojen kärjet. Ne kuivataan ja jauhetaan jauheeksi. Ensimmäinen maininta brahmista on 3000 vuoden takaa intialaisissa teksteissä.

Brahmin sanotaan edistävän rentoutumista, hidastavan ikääntymistä,antavan elinvoimaa. Brahmilla on myös rauhoittava ja unta parantava vaikutus. Suositeltava päiväannos 1tl kahdesti päivässä.


Baobab
Baobabjauhe on tehty apinanleipäpuusta. Se sisältää runsaasti C-, B1-, B6-vitamiineja, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia, sinkkiä, fosforia, flavonoideja, fenoleja, beetakaroteenia ja kuitua. Hedelmän korkea ravinnetiheys on tehnyt baobabista viime vuosina maailmanlaajuisesti tunnetun superruoan, joka sisältää painoonsa nähden mm. enemmän kalsiumia kuin maito, enemmän rautaa kuin liha, enemmän kaliumia kuin banaani, enemmän magnesiumia ja kalsiumia kuin pinaatti sekä kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Suositeltava päiväannos 1-2tl päivässä.


Carob
Carob eli johanneksenleipäpuu on palkokasveihin kuuluva puu, jota on pitkään viljelty sen herkullisten hedelmien vuoksi. Luomulaatuinen, paahtamaton carob-jauhe sisältää erittäin paljon kalsiumia ja mukavasti B-ryhmän vitamiineja, mangaania, rautaa, kuparia ja rautaa.

Kasvi on lähtöisin välimeren alueelta ja sitä tavataan luonnonvaraisena myös Etelä-Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Suurin osa maailman carobista tuotetaan tällä hetkellä Espanjassa ja Italiassa.
Johanneksenleipäpuun siemeniä on ennen käytetty punnuksina muun muassa jalokiviä punnittaessa itämaisissa basaareissa. Sana karaatti juontaa juurensa kreikankielisestä sanasta kerátin, joka viittaa carobin siemeniin. Karaatti standardoitiin myöhemmin vastaamaan 0,2 grammaa. Johanneksenleipäpuun siemenien uskottiin olevan luonnostaan aina saman painoisia. Siemeniä ei kuitenkaan käytetä ravintona, vaan pehmeä siemenkota kuivataan ja jauhetaan jauheeksi.

Maltalla carobista valmistettua siirappia (ulepp tal-arrub) on perinteisesti käytetty lääkkeenä yskään ja kurkkukipuihin. Ravinteellisesti johanneksenleipäpuu on tunnettu varsinkin sen korkeasta kalsiumpitoisuudesta ja carobjauhe sisältääkin painoonsa nähden kolme kertaa enemmän kalsimia kuin maito. Suositeltava päiväannos 1-2rkl päivässä tai enemmän.



Tulipas tiivis infopaketti! Näillä aloitellaan nyt ravitseminen ja lisäksi ensi viikolla alkaa proteiinidieetti, missä hiilarit vedetään ihan nollaan. Katsotaan, mitä tuloksia saadaan!

Oletteko kokeilleet superfoodeja? Millaisia kokemuksia niistä on?

tiistai 19. elokuuta 2014

Kysymyksiä pöytään!

Superfood-postaus odottaa loppuun saamista ja tähän väliin ajattelin toteuttaa kysymyspostauksen. Kysy siis, mitä mielessä on ja minä sitten kokoan kysymykset ja vastaan niihin. Aikaa kysellä on 31.8 asti!


sunnuntai 17. elokuuta 2014

Uusi hiusväri syksyä varten!

Eino nukkuu ja minä aloitin hiustenvärjäyksen!  En muista olenko kertonut, että syksy on lempi vuodenaikana. Koko luonnon kauneus tulee esille ja ensimmäisten pakkasten tuoksu on niin hyvä ja virkistävä. Pidän pimeästä ja sateesta ja rakastan silloin kietoutua vällyihin mieheni kainaloon, laittaa kynttilät palamaan, juoda teetä ja laskea jalat koiran turkin lämpöön. Ah syksy tule jo!♡

Väripaketti avattuna
Mutta asiaan. Aloitin urakan laittamalla värinpoiston hiuksiin. Odottelin tunnin ja kävin suihkussa pesaisemassa värin pois. Edelleen etuhiuksiin jäi tummempaa väriä, mutta en antanut sen häiritä. Harmi, kun en tajunnut ottaa kuvaa tuosta vaiheesta. Päätin kokeilla uutta tuttavuutta hiusvärien joukossa ja nappasin kaupasta "Sante"-värin. Värisävynä on Cognac Blonde. Pakkauksessa oli tosi hyvät kumihanskat. Yleensä ne ovat sellaiset ohuet liian isot hanskat, mutta nämä olivat paksumpaa ja istuvampaa materiaalia. Mukana tuli myös ennen hiusten värjäämistä käytettävä syväpuhdistava shampoo. Shampoo oli koostumukseltaan jotain koiran kuolan ja vauvan kakan välistä ja hajukin oli suht etova. Ei muuta kuin mömmö 15minuutiksi päähän ja sitten itse värin kimppuun. Väri oli valmiina omassa isossa tuubissaan ja koostumukseltaan voidemaista. Haju oli makea. Yritin miettiä, mitä haju muistutti, mutta en vielä ole keksinyt, vaikka haju tulvii vieläkin nenään. Ehkä jotakin mehiläisvahan ja hunajan sekoitusta. Kuitenkin paljon parempi kuin perus kestovärien ammoniakki! Väri oli helppo levittää ja muutenkin käsitellä. Yksi purkki olisi riittänyt ehkä puolipitkille hiuksille. Itselleni väriä tuli todella reilusti päähän. Sitten pakkauksessa tullut myssy päähän (vitsi mitä luksusta!) ja koko paketin päälle pyyhe. Nyt alkaa pitkä kahden tunnin odottelu ja jännityksellä odotan lopputulosta!

2h odottelua...
Lopulta aika kului ja pääsin suihkuun. Paketissa tullut hoitoaine ei tuoksunut kovin hyvältä, mutta laitoin sen perään vielä oman hoitoaineeni. Kun sain kuivattua hiukset pyyhkeellä ja katsoin peiliin olin sitä mieltä, että pieleen meni! Hiukset näyttivät samalta kuin vaalennuksen jälkeen. No onneksi kuvasin vielä hiustenkuivaajalla ja tykästyin. Näyttää pikemminkin siltä, että hiuksissani on useita erivärisiä raitoja!  Tällä mennään siis vähän aikaa.

Ps.Juho sanoi illalla, että hiukset tuoksuvat kuivatulta aprikoosilta.♡



Mitä mieltä olette?

lauantai 16. elokuuta 2014

Tatuoinnit äidillä, OMG!

Netissä olen monta kertaa törmännyt teksteihin, missä tatuoituja ihmisiä arvostellaan. Leimataan tatuoitu ihminen huoraksi, lesboksi,  narkkariksi tai muuten vain halvaksi ihmiseksi. Ihmisen arvo siis määritellään sillä, minkälaisia ja montako kuvaa on ihossa. Myönnän, että itsekin saatan katsoa oudoksien ja hieman varauksella tietynlaisia tatuointeja. Tällöin puhutaan esim. pääkalloista, aseista, teräaseista tms. Ehkä, koska yhdistän ne negatiiviseen asiaan. Samoin vaikuttavat alkoholipullot, tupakat ja neulat. Tällä tarkoitan kyseisiä asioita yksittäisinä kuvina, en isojen kuvien lomassa/niihin liitettynä.

Tatuointeja on ollut kautta aikojen ja monissa eri kulttuureissa. Esimerkiksi vuonna 1991 löydetyllä jäämies Ötzillä oli tatuointeja ja hänen arvellaan olevan 5300 vuotta vanha!  Japanissa tatuoinnella on pitkät perinteet ja Euroopassa niitä oli tiettävästi ainakin kelteillä. Löytöretkeilijät toivat tatuoinnit takaisi  Eurooppaan 1600-1700 -luvuilla, jolloin he tatuoivat mm. alkuaikoina. 1800-luvulla tatuoinnit alkoivat olla muotia ja jopa Tanskan kuningas Frederikillä oli tatuointi! 1920-luvulla tatuointien suosio laski ja niitä käyttivät pääasiassa enää rikolliset ja merimiehet.

Tatuoinneilla on tosiaan merkitty aikoinaan sotilaita, vankeja ja prostituoituja (vrt. Natsi-Saksan ihmiset vankileireillä tatuoitiin.) Voi olla, että nykyiset tatuointivastaiset ovat ammentaneet tietonsa tästä. Näin ei kuitenkaan enää ole.

Miksi siis itse hankin tatuointeja? Ensimmäisen tatuointini otin muutaman päivän päästä 18-vuotis syntymäpäivistäni. Äitini sanoi aikoinaan, että nahkani kuuluu hänelle kunnes täytän 18! :D Niinpä marssin Itäkeskuksen Duck's tattoo liikkeeseen ja hakkautin pienen pikku Myyn lapaluuhuni. Olen aina nähnyt itseäni Pikku Myyssä ja siksi tuon kuvan halusin.  Ei kai sillä sen ihmeempää tarinaa. Ei mennyt kauaakaan ja tatuointikuume iski jälleen. Tämän jälkeen ideoita alkoi satelemaan yhä enemmän ja enemmän. Viimeisin tatuointi iskettiin ihooni joulukuussa 2013.

Pikku Myy. Ensimmäinen tatuointini. 

Käden käärme ja rinnassa S J. Minä siskoni ja veljeni. 

Kylkitatuoinnit. 


Lantion live your life. 

Nilkka.

Korvantaus. 

Sääri. 

Toinen ranne. Toisessa sama öttiäinen eri asennossa.
Käden sammakot ja numerokoodi.


Kuvaamatta on selkäni, missä on iso ihmisen sydän. En löytänyt edes mitään selvää kuvaa ja yksin on mahdotonta kuvata. Pidän jokaisesta kuvastani enkä kadu niistä yhtäkään. Nyt on suunnitteilla kuva ranteeseen, mihin saisin myös Einon nimen ja syntymäajan. 

En koe olevani huono äiti vaikka minulla tatuointeja onkin. En koe olevani myöskään halpa, huora tai prostituoitu. En ole rikollinenkaan. Olen tavallinen poikaansa, miestänsä ja koiriansa rakastava nuori nainen, joka haluaa koristaa itseään kuvilla, jotka jollain tavalla kuvastavat häntä itseään. 

Onko teillä tatuointeja? Oletteko mitä mieltä niistä? 

perjantai 15. elokuuta 2014

Hyvästit rastoille!

Nyt tein ison päätöksen ja leikkautin rastani pois. Tai itseasiassa leikkasin ne itse pois.  Päätökseen vaikutti monikin asia:

1) Rastat painoivat päässä sen verran, että niskanlihasteni kunto oli koetuksella. Niskaan alkoi muodostua lihaspalloja ja pään kääntäminen teki kipeää.
2) Ihmisten ennakkoluulot. Joskus aiemmin itseäni ei kiinnostanut, mitä muut minusta ajattelevat, mutta nyt se on noussut pintaan. Haluan olla "tavallinen" äiti niin ulkoisesti kuin sisäisestikin, mutta silti pienellä twistillä. Tatuointejahan minulla on ja tulee olemaan, mutta hiukset haluan kuosiin. Pitääkin kirjoittaa ihan postaus aiheesta...
3) Rastojen hoitaminen alkoi olla työtä ja tuskaa. Irtohiusta irtoili rastojen sisältä enkä jaksanut takuttaa niitä takaisin, jolloin pääni rupesi näyttämään huuhkajan takapuolelta. For real! Hiusten peseminen oli vaikeaa ja ne jäivät kosteiksi, kun kesällä joutui helteillä jatkuvasti pesemään. Rastat olivatkin öljyiset, kun ne irrotin.  Yh!

Nyt alkaa operaatio hiustenkasvatus tai sitten otan jatkot jossakin kohtaa. Hiusten väristä en vielä ole varma. Jotain uutta kaipaisin, mutta en osaa päättää. Ehdotuksia, mikä sopisi?

Lähtötilanne lyhyillä hiuksilla. 
Onko kenelläkään kokemuksia hiustenpidennyksistä? Mikä tekniikka on paras? 

tiistai 12. elokuuta 2014

Morsiuspukua mä metsästän...

Huomasin, että kaupunkimme morsiuspukuliike on menossa kiinni ja he myyvät nyt kaikki puvut vähintään -50%! Siispä päätin, että nyt lähdetään joku päivä katsomaan löytyisikö se oikea puku sieltä. Olen valmiiksi jo katsellut muutamaa erilaista pukua, mitkä miellyttävät omaa silmää. Tässä muutamia:

 Tässä puvussa tykkään korsettimallista ja laskoksista hameet. Toisaalta puku on taas hyvin tavallinen.
Tässä puvussa pidän mallista ja kankaasta! Mutta enpä taida olla kropaltani siinä kunnossa, että kehtaisin tuollaisen päälle laittaa.
.                                                    

Tässä puvussa miellyttää kangas ja sen väri. Lisäksi se on aikalailla yhdistelmä kahta edellistä malliltaan. Yläosa on korsettimainen, mutta ei kuitenkaan täysin merenneito. 
Tähän pukuun rakastuin heti, kun sen näin. Onhan se aika hattaraunelma, mutta ei kuitenkaan täysin kermakakku. Tykkään, ettei koko puku ole yhtä iso kuin hame vaan korsetti rikkoo tuon kauniisti. Ja tuo hameen toinen kangas on nätti.


Olkaimellista pukua en halua missään nimessä. En myöskään halua pukuun hihoja, vaikka ranteeni ovatkin kauhean näköiset. Toisaalta ongelman on tuonut myös häiden ajankohta. Alkuun ajattelimme tosiaan sitä toukokuuta, mutta talvihäät ovat alkaneet kiehtoa yhä enemmän. Esimerkiksi marraskuussa. Silloin on tosin kylmä, joten puvunkin kanssa täytyy hieman enemmän suunnitella ja hankkia mahdollisesti bolero tms. Tosin hääpaikankin löytäminen n.100 hengelle talvella on haaste. 

Mitä mieltä olette puvuista? Mikä on lempparinne?