torstai 30. heinäkuuta 2015

Yhteistyö: nallesoittorasia

Meidän pieni Veikka on nyt viikon vanha. Tänään kävi neuvola kotikäynnillä ja Veikka on kasvanut hyvin. Painoa on nyt 3730g ja pää oli 36,9cm. Rintamalta riittää ja sillä jatketaan.

Sain Suntoys-yritykseltä yhteistyönä nallesoittorasian. Nalle osoittautui mieluisammaksi Einolle kuin Veikalle ja Eino onkin tyytyväisenä kannellut nalle ympäri asuntoa ja oppinut itse vetämään sen soittamaankin. Nalle on mukavan pehmeä ja narusta vedettäessä ikään kuin suoristautuu. Valitettavasti soiva melodia kestää lyhyen aikaa niinkuin näissä kaikissa yleensäkin. Nallen takana on myös kangassuikaleet, joilla nallen saa kiinni esim. sänkyyn tai kaukaloon.



Suntoys myy paljon erilaisia lastenleluja sekä vaatteita. Heidän facebook-sivuilleen pääsee tästä ja heidän nettisivunsa löytyy täältä!

torstai 23. heinäkuuta 2015

Synnytyskertomus - kun kaikki meni niinkuin oppikirjoissa

Kerrankin postiviinen synnytyskokemus - ei voi muuta sanoa!

Pe-la Veikka vietti hiljaiseloa vatsassa. Välillä tuntui vaan kyljen kääntäminen, mutta minkäänlaista mylläystä ei ollut. Su-ma taas koko vatsa heilui aivan mielettömästi ja jatkuvasti. Ti aamuna oli ihan normaali olo. Kävin aamusta suihkussa, kun oli niin pirun kuuma. Suihkussa tuli pari kovempaa supistusta reittä myöten alaspäin, mutta olihan niitä nyt muinakin päivinä tullut. Eino meni päiväunille ja Juho valmistautui töihin lähtöön. Sanoi vielä, ettei yhtään nappaisi mennä töihin tänään. Rupesin sitten tekemään itselleni punaherukkarahkaa, kun jotain lorahti. Mietin hetken, että pissasinko housuun ja otin varovasti pari askelta eteen ja sama toistui. Taas kaksi askelta ja lorahti. Hirveetä kyytiä vessaan ja sieltä kun taas lähdin niin lorahti. Käytännössä siis aina kun liikuin. Soitin sitten Juholle ja sanoin, että kääntyy takaisin, sillä lapsivedet menee nyt. Juho vielä kysyi, että olenko varma ja sanoin, ettei tästä voi erehtyä. Synnärille soitin ja sanoivat, että tule kun ehdit. Strepto oli yllättäen tässä raskaudessa negatiivinen.

Alkoi kauhea soittelu kaikille, sillä Einon hoitajaa oli vaikea saada. Juhon äiti ja sisko olivat lähteneet Imatralle ja Juhon isä oli menossa Lohjalle. Lopuksi Juhon äiti ja sisko lähtivät ajamaan takaisin Imatralta. Soitin yhdelle ystävälleni, joka lupasi heittää minut sairaalalle etukäteen ennen Juhoa. Meillä tietenkin oli auto huollossa juuri tänä päivänä. Juho jäi katsomaan Einoa, kunnes hoitajat tulisivat ja minä lähdin synnärille sairaalakassineni.

Synnärillä istuttivat minut aulaan odottamaan, sillä hoitajilla oli juuri vuoronvaihto menossa. Lopulta yksi kätilö tuli laittamaan minut käyrille ja paineli vähän mahaa. Sanoi, että tuntuu kyllä selvästi tyhjemmältä. Käyrillä makoilin puolisen tuntia ja sitten tuli iltavuoron kätilö, joka teki sisätutkimuksen ja sanoi tilanteen olevan 4cm auki ja kanavaa 1,5cm. Lapsivettä lorahteli koko tämän ajan. Pääsin siis tarkkailuhuoneeseen odottamaan supistuksia. Illasta lapsivesi muuttui vihertäväksi ja minusta otettiin tulehdusarvot ja lämpö, missä ei kuitenkaan mitään ollut. Juho lähti yöksi kotiin ja minä yritin nukkua tarkkailuhuoneessa. Oli todella vaikea nukkua, kun aina kylkeä kääntäessä lorahteli lapsivettä ja kylki puutui kovalla sängyllä.

Aamulla tuli taas kätilö ja laittoi käyrille ja sanoi lääkärin tulevan kierrokselle kohta. Makoilin käyrillä tunnin ja painoin kutsunappia, sillä kylki rupesi kramppaamaan ja oli pakko päästä vessaan. Kätilö tuli ja sanoi, että voin käydä suihkussa ja sitten siirrytään saliin ja saan oksitosiini-tipan. Soitin Juholle ja Juho tulikin juuri kun saliin mentiin.

Alkuun jouduin makaamaan 3h käyrillä tipassa. Alkoi usko loppua, kun kylkeen alkoi sattua niin vietävästi. Oksitosiinia lisättiin pikkuhiljaa, mutta supistukset eivät olleet vielä kovia. Välissä vessassa käydessäni ne loppuivatkin kokonaan hetkeksi. Minua alkoi väsyttää ja torkuin sängyllä tunnin verran. Juho lähti tässä välissä käymään kotona käyttämässä koirat ja Einoa katsomassa. Pikkaisen ennen klo 14 Juho laittoi viestiä, että on tulossa ja hyvä niin, sillä supistukset alkoivat tuntumaan. Kätilö kysyi haluanko vielä kivunlievitystä ja sanoin voivani valmiiksi ottaa ilokaasun viereen vaikken vielä sitä tarvitse. Pääsi Juhokin kokeilemaan ilokaasua tällä kertaa! Kätilö teki sisätutkimuksen ja 5cm oltiin auki ja kanava hävinnyt.

Kätilöiden vuoronvaihto tuli ja supistukset alkoivat olla epämiellyttäviä. Yritin vetää ilokaasua, mutta supistuksen aikana en saanut vedettyä sisään ilmaa, joten painoin kutsukelloa ja pyysin epiduraalia. Lääkäri kävi ovella pyörähtämässä ja sanoi, että kai minä luomuna ajattelin synnyttää ja sanoin, että synnyttäisin jos ilokaasua pystyisin hönkimään, mutta siitä ei tule mitään. Kätilö teki taas sisätutkimuksen ja 6cm auki. Epiduraali laitettiin ja leijailin taas vaaleanpunaisissaa pilvilinnoissa ilman kipua.

Kätilö sanoi puoli neljältä, että tulee neljän jälkeen katsomaan tilanteen. Klo 15:45 painoin kutsukelloa ja sanoin, että tämä muuten syntyy nyt. Kätilö katsoi kohdunsuun ja totesi pään olevan tulossa ja sanoi, että työnnä vaan. 7 min ponnistusvaihe, joka tuntuu aina yhtä epämiellyttävältä ja poika oli maailmassa. Ihana tuuheatukkainen poika. Juho leikkasi napanuoran ja sain pojan paidan sisälle lämpimään ja siinä sitten irrotettiin istukka. Istukka oli yläpäästä kiinni ja hetken ehdin jo kauhistelemaan, että joutuuko nyt kuitenkin leikkaussaliin, kun ei irtoa, mutta irtosi onneksi itsekseen. Kätilö katsoi tuliko paljon vahinkoja, mutta onneksi vain kaksi pientä limakalvovauriota, jotka eivät edes vuotaneet, joten selvisin ilman tikkejäkin tällä kertaa! Saliin jäätiin tunniksi imettämään ja sitten pääsin suihkuun ja Juho lähti kylvettämään ja mittailemaan Veikkaa. Aika hyvin piti veikkaukseni paikkansa, sillä olin Juholle sanonut 3,7kg, kun vauvan sain syliini. Synnytyssalissa juotiin vielä synttärikahvit ja sitten siirryinkin osastolle ja sain ihan oman huoneen! Luksusta! Nyt jännitetään päästäänkö huomenna vai tänään jo kotiin.

Kertakaikkiaan miellyttävä kokemus. Ei juurikaan kivulias ja olo on itsellä mitä mahtavin. Ihanaa, kun pääsee itse kävelemään ja tekemään kaikkea ilman pyörrytystä ja huonoa oloa!

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Hän on täällä <3

Blogihiljaisuudesta olettekin varmaan voineet päätellä, että meidän pieni prinssi päätti syntyä rv 39+0 22.7.2015 klo 15:57. Painoa pienellä ihmeellä oli 3665g ja pituutta 49cm. Pää 36,5cm. Äiti ja poika voivat kummatkin loistavasti. Palaan kirjoittamaan synnytyskertomusta myöhemmin.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Synnytystapa-arvio

Eilen oli tosiaan synnytystapa-arvio. Ensin makoilin käyrillä n.30min ja vauva melkein nukkui koko ajan. Sitten pääsin lääkärille, jossa oli lääkärin lisäksi ilmeisesti erikoistuva lääkäri sekä ilmeisesti joku, joka opetti ultrauskoneen käyttöä. Lääkäri pikaisesti ultrasi ja sai painoarvioksi 3,7kg, mikä pikkaisen kouraisi sydämestä. Myöhemmin tosin katsoi mitat uudestaan ja sai tällöin arvoksi 3,3kg. Pää oli edelleen suuri ja muutkin mitat vastasivat rv40 vaikka tänään on vasta rv 38+0. Sisätutkimuksessa 3cm auki, mutta kanavaa vielä jäljellä. Pyöritteli kalvoja ja teki muutenkin rajumman sisätutkimuksen, jos vauhdittaisi syntymistä. Jos ei itsekseen lähde syntymään niin käynnistysaika on kahden viikon päästä 29.7 klo 9. Toivon niin paljon, että päättäisi lähteä syntymään ennen sitä. Nyt toista päivää vuotaa verestävää vuotoa eli peukut pystyssä.

Tänään vietiin auto 150 000km huoltoon ja käveltiin melkein 4km takaisin. Illasta vielä uudelle lenkille, jos vaikka hieman vauhdittaisi ennestään!

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Arvonnan voittaja!

Sini-arvonnan voittaja on ratkennut ja hän on anonyymi Itu_uti! Onneksi olkoon ja laitan sinulle spostia tulemaan! :)

Huomenna on synnytystapa-arvio ja palaan silloin parempien tietojen kanssa!

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Babyshower + alennuskoodi Juhlakauppaan!

Viime sunnuntaina juhlittiin minun babyshowereitani. Einon aikana ei ollut mielenkiintoa juhlia ollenkaan ja nytkin juhlaintoa sai hakea, mutta loppujen lopuksi oli oikein kivaa! Alkumaljoina meillä oli verigreippilimua ja mansikoita, jotka taisivatkin olla juhlien ainoa tyttömäinen juttu. Tarjolla oli popcornia, ruis - kookos muffinsseja, karkkia, mansikoita, kirsikoita, salaattia, clubsandwicheja sekä tietenkin klassinen masukakku. Kakun kanssa saimmekin Juhon kanssa puurtaa hyvän tovin, mutta tuli siitä loppujen lopuksi ihan onnistunut.







Kaikkien osallistujien piti kirjoittaa lapulle arvaus syntymäpäivästä ja -ajasta. Voittaja selviää sitten myöhemmin. Lisäksi arvattiin vatsani ympärysmittaa ja lähimmäksi päässeen ystäväni mitta ei heittånytkään kuin ehkä 5cm. Olin myös pyytänyt jokaista tuomaan mukanaan yhden helmen, mistä kokoan imetyskorun Veikkaa varten. "Virallisen" osuuden jälkeen paljuiltiin lämpimässä ja itseasiassa paljuilu jatkui vielä illalla siskoni ja Juhon kanssa, kun Eino oli sammunut yöunille.

Koristeet on tilattu yhteistyössä Juhlakaupan kanssa. Käykääpä kurkkaamassa heidän sivuillaan, mikäli teille on tulossa juhlia tästä! Saat myös -15% alennuksen syöttämällä kohtaan "aktivoi lahjakortti tai kampanja" sanan SADEPÄIVÄNILOA. Koodi on voimassa 31.7.2015 asti.




Onko teille järjestetty tai oletteko järjestäneet babyshowereita? 

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Rv 37

Tänään pyörähti mittariin jo rv 36+0. Enää kuukausi laskettuun ja viikko täysaikaisuuteen. Aika on mennyt kyllä niin nopeasti, että sitä on vaikea uskoa! Eilen käytiin ostamassa loput pienet tilpehöörit vauvaa varten. Mukaan tarttui tuttipullo, tutin, vaipanvaihtoalustat, liivinsuojat ja kosteuspyyhkeet. Lisäksi hommasin oman shampoon ja hoitoaineen sairaalakassiin. Enää puuttuu vaunuverho ja imetysliivit,mitkä ajattelin käydä ostamassa Juhon palkasta lauantaina. Sitten olisi kaikki valmiina.

Olo alkaa olla aika tukala ja nyt nämä muutama kuuma päivä on verottanut ennestäänkin. Kumartelu on lähes mahdotonta ja tuntuu, että kaikki ärsyttää. Eino on nukkunut huonosti ja sekin on ärsyttänyt, mikä on taas ennestään lisännyt ärsyyntymistä itseensä! Turhauttavaa suorastaan. Päivät on kuluneet lähinnä kotona siivoillen ja Einon kanssa touhuten.  Puhalsin Einon uima-altaan melkein täyteen ja tietysti ilmat nyt taas viileni. Tavoitteeksi olen lisäksi ottanut kävellä joka päivä vähintään 7km, mikä tulee helposti täyteen kahdella vaunulenkillä/päivä. Einokin viihtyy kun näkee niin hyvin ympärilleen. Kaksi viikkoa sitten irtosi limatulppa ja nyt viimeiset viisi päivää on supistellut n.4h 6-4min välein, mutta aina ne ovat laantuneet. Katsotaan tulisiko joku päivä oikeasti lähtö!

Einon selfie :D

Sunnuntaina on luvassa babyshowerit, johon Juho hankki ihanana yllätyksenä paljun! Mutta niistä oma postaus sitten myöhemmin.