torstai 9. huhtikuuta 2015

Hääpaikka

Nyt vihdoin kirjoittelen hääsuunnitelmista hieman. Häitämme tanssitaan siis 21.5.2016 eli pikkaisen reilu vuoden päästä. Suunnittelu on jäänyt vähän taka - alalle, mutta nyt yritetään kunnolla skarpata. Kirkko on varattu ja siihen se jäikin. Nyt ollaan torstaina menossa katsomaan kahta eri hääpaikkaa.

Urpolankartano
"Urpolan kartanon syntyvaiheet ovat valitettavasti hämärän peitossa.
Varmuudella tiedetään, että alueella on ainakin 1600- luvulla asunut kappalainen Heinricus
Heinric. Nykyisen päärakennuksen valmistumisajankohdaksi arvellaan 1800-luvun puoliväliä. Rakennuksen suunnitteli- jasta ei ole tietoa, mutta rakennuttajana oletetaan olleen lasimestari
Himanen. Kartanossa on toiminut posti- konttori vuosina 1748-1769 ja 1791-1797. Sotien aikana se toimi siirtolaisten majoitus-paikkana ja myöhemmin 1940-luvulla
muutamia vuosia Käkisalmesta siirtyneen Kotiteollisuuskoulun sijoituspaikkana. Mikkelin kaupunki osti kartanon piha- piireineen 1954 ja on käyttänyt sitä virasto-tiloina, matkai- lu- ja retkeilymajana sekä
vuodesta 1984 lähtien kulttuuritoimintojen tyyssijana. Vuonna 1994 remontoitu kartano on nykyisin vuokrattavissa erilaisia tilaisuuksia, kuten häitä, merkkipäiväjuhlia ja kokouksia varten."

Tilaan mahtuu helposti kaikki vieraamme ja tilavuokra on edullinen koko viikonlopun hinnalla.


Läsäkoski
"Etelä-Savossa, Kangasniemen ja Mikkelin rajalla sijaitseva Läsäkoski on upea kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina! Kartanon historiaa henkivä tunnelma ja alueen upea luonto tarjoavat loistavat puitteet niin vapaa-ajan viettäjille kuin juhlien tai kokousten järjestäjillekin. Läsäkoski sijaitsee Kyyveden ja Puulaveden välisellä kannaksella. Alueella ovat toimineet saha sekä mylly ja alue on ollut jo 1600-luvulla taloudellisesti merkittävä Ruotsin kuninkaan kalastuskohde. Jokialue tarjoaa ainutlaatuiset puitteet suurten luonnontaimenten kalastukseen. Kartanon tilauskahvilassa voit nauttia itse leipomistamme leivonnaisista. Myös ruokailuun on mahdollisuus etukäteen tilattaessa. Tällä hetkellä Läsäkosken aluetta kehitetään monipuoliseksi, erilaisia palveluja tarjoavaksi matkailukeskukseksi."

Tila on iso ja maisemat hienot. Tilavuokra on edullinen ja paikan päälle pääsisi pidemmältä matkalta tulevat yöksikin. Tosin kirkolta matkaa on jonkin verran.


9 kommenttia:

  1. moikka aloitin kirjoittamaan uutta blogia tässä linkki jos haluat liittyä sinne lukiaksi terveisin merja dahl ( odotuksesta vauva arkeen bloggari nykyinen äitin iholla blogin kirjoittaja http://aidiniholla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hei, vuoden 2016 morsian ilmoittautuu :) meillä on häät elokuussa Urpolan kartanossa ja olisi kiva kuulla teidän suuunnitelmista, mikäli valitsitte paikaksi Urpolan kartanon :)

    VastaaPoista
  3. Hei, vuoden 2016 morsian ilmoittautuu :) meillä on häät elokuussa Urpolan kartanossa ja olisi kiva kuulla teidän suuunnitelmista, mikäli valitsitte paikaksi Urpolan kartanon :)

    VastaaPoista
  4. Meillä piti olla, mutta luovuttiin paikasta sillä kaikki vieraat eivät mahdu yhtenäiseen tilaan. Nyt meillä on juhla vanhalla sotkulla :)

    VastaaPoista
  5. Okei, kun se on ollut meilläkin mietinnässä että mahdutaanko kaikki yhteiseen tilaan. Paljonko teille on tulossa vieraita? meillä noin 75. Vanha sotku on ainakin tilava. Paljonko siinä on vuokra?

    VastaaPoista
  6. Meilläkin on mietinnässä, että mahdutaanko kaikki. Vieraita noin 75. Paljonko teille on tulossa? Vanha sotku on kyllä ainakin tilava 😊

    VastaaPoista
  7. N.80. Vanha sotku on vain 300e koko viikonloppu :)

    VastaaPoista