torstai 26. marraskuuta 2015

Lääkärineuvola

Pojilla oli yhteinen lääkärineuvola maanantaina. Eino oli kiukkuinen, kun oli nukkunut niin huonosti ja kiukkusi neuvolassa kaikesta. Lääkäri sanoi Einon kävelyaskeleen olevan oikea eikä pojasta muutakaan moittimista löytynyt. Seuraava neuvola onkin Einon kanssa vasta 2v, mikä onkin kuukausi ennen meidän häitä!

Toivosta otettiin ensin mitat: 7420g, 62,2cm ja pää 43,1cm. Painoa tullut siis 545g/kk. Lääkäri sanoi, että nyt voi alkaa maistella soseita, mutta pakko ei ole kun rintamaito riittää. Pyrimme siis 6kk täysimetykseen. Neuvolakorttiin lääkäri kirjoitti: "Kasvaa hyvin rintamaidolla. Ollut terve. Jäntevä vauva, kääntyilee, jokeltelee. Lonkat ok, sydän ok, iho terve, kivekset +/+, näkö norm., korvat terveet." Seuraava neuvola on vasta joulun jälkeen, niin ei tarvitse jouluna potea rokotteista johtuvaa lämpöilyä.

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Enterorokko tuli kylään

Einon 1,5v neuvolassa ihmeteltiin muutamaa pientä näppyjä Einon vaippa-alueella, mutta jäätiin niitä seuraamaan, sillä muita oireita ei ollut. Nyt ennen kuin lähdin koiranäyttelyyn viikonloppuna, alkoi ensin mieletön kurkkukipu ja niska meni ihan jäykäksi ja tästä seurasi migreeni. Parin päivän päästä lähti ääni ja nousi lämpöä ja nyt on kurkussa rakkuloita ja muutama pieni näppylä sielä täällä.

Maanantaina oli Eino todella kiukkuinen ja itkuinen eikä yhtään oma itsensä. Menin lääkärissä käymään ja enterorokkohan se. Kaksi päivää on ollut nyt tosi raskasta Einon ja Toivon kiukutellessa, kun itselläkin on voimat ihan pois. Eino on saanut paljon mehua ja saipa poika myös mehujään. Pääsin siis pesemään koko asunnon lattiatkin samalla.

Nyt toivon, että tämä tauti menee pikaisesti ohi. Alkaa olemaan takki aika tyhjä.

Einon uudet bambuhousut

Kirjoittelin jo aiemmin saaneeni bambuhaalarit myllymuksulta yhteistyön merkeissä ja tykästyin niin paljon, että testaukseeni lähti myös bambuhousut. Edellisen postauksen löytää tunnisteella myllymuksut.

Otin koon 92cm oranssit housut. Housut olivat reilut, vaikka Einolle muuten 92cm menevätkin jo suuremmilta osin. Sain kuitenkin käärittyä housujen lahkeita ylös ja niin pääsi Eino juoksemaan uudet housut päällä. Väri on ihanan pirteä ja innostava. Eino tykkää myös selvästi housuistaan, vaikka ne meidän laminaattilattialla ovatkin suhteellisen liukkaat jalan alle osuessaan. Nyt olemme alkaneet pitää housuja yöhousuina ja niissä ne ovat ihan ehdottomat. Einolla kun välillä on kylmä ja välillä kuuma nukkuessaan. Nämä housut päällä on Eino nukkunut hyvin eikä ole ollut hikinen tai kylmä.

Housuissa on myös se hyvä puoli, että ne kuivuvat nopeasti. Meillä on nyt ollut ongelmaa aamuisin, kun Einon vaippa on vuotanut. Vielä ei olla löydetty toimivaa yövaippaa, joten lakanapyykkiä tulee pestyä joka päivä. Kyllä on äidin hermot koetuksella.

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Eino 1,5v ja Toivo 3kk

Niin se aika on vierähtänyt, että Toivokin täytti jo 3kk! Meillä oli pojilla yhdistetty neuvolakäynti ja sopivasti Juholla oli vapaapäivä. Menin ensin Toivon kanssa huoneeseen ja Eino sai jäädä isin kanssa leikkimään traktoreilla. Toivo-paralla oli kauhean kylmä, kun vaatteet riisuttiin. Alahuuli väpätti ja koko poika tärisi. Ei pitäisi mennä neuvolaan heti klo 9 aamulla, kun ei ole rakennus vielä kunnolla lämmennyt. Muovista kasvokuvaa Toivo ei suostunut seuraamaan, mutta oikeat kasvot kiinnostivat. Painoa oli 6875g, pituutta 61cm ja pää 42,1cm. Hyvin kasvaa siis rintamaidolla. Sanoin aikovani imettää 6kk asti, mutta silti terkkari alkoi höpöttämään kiinteistä. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Sitten oli ne rokotukset. Rotan Toivo maiskutti menemään ja piikeistäkin itkahti vain hetken ja pääsi sitten lohtutissille. Neuvolakorttiin kirjoitettiin: "Kasvaa hyvin. Varhaisheijasteet vaimentuneet. Hymyilee ja ottaa katsekontaktia. Seuraa katseellaan sivuille kasvoja. Hyvin kehittyy. Sai rokotteita."


Toivo jäi isin kanssa nukkumaan ja oli Einon vuoro. Eino meni heti tyhjentämään uudet lelut hyllystä. Palikoita Eino malttoi kasata vain kaksi päällekkäin ja sitten rikkoi tornin. On tuo palikkainnostus vähän laantunut! Terkkari näytti Einolle eläinkirjaa ja se oli Einosta paras juttu. Terkkari naureskeli, kun Eino tiesi vaikeampiakin eläimiä. Sitten punnittiin. Olin hämmentynyt, kun näinkin iso poika piti punnita vauvan vaa'alla! Voitte kuvitella, ettei ollut taapero mielissään. Painoa oli 13760g ja pituutta 86,7cm. Pää oli huimat 51,2cm. Neuvolakorttiin kirjoitettiin: "Hyvin kasvaa. Syö hyvin. Itse osaa lusikalla syödä. Juoksee, kiipeilee. Tutkii paikkoja. Autoleikit mieluisia. Puheessa joitakin sanoja. Näkö ja kuulo hyvät." Seuraavaksi onkin kummankin pojan lääkärineuvola parin viikon päästä.


Einosta on tullut ihana isoveli. Joka kerran päivä- tai yöunille käydessä pitää antaa Toivolle pusu ja hali. En kestä kuinka ihania nuo ovat yhdessä.♡