lauantai 13. joulukuuta 2014

DIY Joululahjat: Saippua

Päätettiin Juhon kanssa toteuttaa tänä jouluna mahdollisimman moni joululahja itsetehtynä ja nyt vuorossa oli saippuan valmistus.

Tarvitset ensin saippuamassaa esim.askarteluliiikeestä. Samalla ostettiin saippuaväriä ja tuoksuja neljää eri tuoksua. Myös omia saippuamuotteja myydään, mutta saippuat voi tehdä myös esim. jogurttipurkkeihin.

Saippuamassaa paloitellaan pieniksi paloiksi ja sulatetaan vesihauteessa. Älä päästä seosta kuumentumaan liikaa, sillä se värjää massan tummaksi. Myös liiallinen sekoittaminen on haitaksi, sillä se saa massaan ilmakuplia.


Kun massa on sulanut se jaetaan erillisiin astioihin, joihin sekoitetaan eri värisiä ja tuoksuisia saippuoita. Me teimme keltaisia ja kirkkaita saippuoita, joiden sisään laitoimme laakerinlehtiä, kuusenhavuja ja katajanmarjoja koristeiksi. Tuoksuina meillä oli "ylangylang","fresh" ja "lavender". Keltaisiin saippuoihin lisäsimme hunajaa ja kirkkaisiin kookosöljyä. Käytimme myös ruusuvettä tuomaan tuoksua. Saippuan pitää antaa jähmettyä muoteissa 24h ja sitten ne irrotetaan. Kuuma vesi helpottaa irroittamisessa. Saippuat tulee kietoa tuorekelmuun, tai muuten niiden pintaan muodostuu harmaa peite.


Ps. Kurkatkaahan Laskettu Aika-blogiin ja siellä käynnissä olevaan muumimuki arvontaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti