tiistai 30. syyskuuta 2014

Uusi perheenjäsen!

Kävimme viime sunnuntaina katsomassa mahdollista uutta perheenjäsentä meille ja rakastuimme tähän Taavi-herraan. Taavi on siis 4v Pesukarhukoira FI CH Envy Me Dante. Pojat tulivat tosi hyvin juttuun keskenään. Juoksentelivat yhdessä tarhassa ja haistelivat paikkoja. Einosta Taavi tykkäsi myös ja nuoli Einon naaman. :) Nyt pitää sopia vain päivä, jolloin haetaan Taavi meille.

Koska pesukarhukoiria on Suomessa niin vähän, niin lainaan tekstiä Kennelliitolta hieman pesukarhukoirista.

"Pesukarhukoira(BLACK AND TAN COONHOUND)
 ALKUPERÄMAA: USA
KÄYTTÖTARKOITUS: Ajava koira.
FCI:N LUOKITUS: Ryhmä 6 ajavat koirat, alaryhmä 1 suuret ajavat koirat; käyttökoetulosta ei vaadita.
YLEISVAIKUTELMA: Pesukarhukoira on ennen kaikkea työkoira, joka jäljestää ja ilmaisee puussa olevan riistan. Se kestää talven kylmyyden ja kesän kuumuuden ja pystyy työskentelemään vaikeissakin maastoissa. Koska sitä käytetään pääasiassa puussa olevan pesukarhun jäljittämiseen ja ilmaisemiseen, se metsästää ainoastaan hajun perusteella. Ominaispiirteidensä ja rohkeutensa ansiosta coonhound toimii erinomaisesti myös peuran, karhun, puuman ja muun suurriistan metsästyksessä. Rodun kotimaan rotuyhdistys toivoo tuomareiden kiinnittävän suurta huomiota näihin ominaisuuksiin arvioidessaan koiran ansioita. Yleisvaikutelma antaa kuvan voimakkuudesta, ketteryydestä ja valppaudesta. Pesukarhukoira tekee vaikutuksen pitkällä askeleellaan ja voimakkailla rytmikkäillä liikkeillään. Rodun työskentelytavan vuoksi koiralla tulee olla keskivahva luusto ja hyvä lihaskunto. Urosten luusto ja lihaksisto ovat voimakkaammat kuin nartuilla.

TÄRKEITÄ MITTASUHTEITA: Rungon pituus mitattuna olkanivelestä istuinluun kärkeen on sama tai hieman suurempi kuin säkäkorkeus. Säkäkorkeus on suhteessa rakenteeseen, koira ei siis saa vaikuttaa korkea- eikä matalaraajaiselta.

KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE: Tasainen, avoin ja ystävällinen. Työskennellessään jäljestävänä koirana sen tulee kyetä yhteistyöhön muiden koirien kanssa. Jotkut yksilöt voivat olla varautuneita, mutta eivät koskaan arkoja eivätkä vihaisia. Aggressiivisuus ihmisiä tai muita koiria kohtaan on vakava virhe.

PÄÄ: Puhdaslinjainen; pituus kallon takaosasta kirsuun on uroksilla 23 – 25,5 cm ja nartuilla 20,5 – 23 cm. Ilme on valpas, ystävällinen ja innokas; nahka poimuton.
KALLO-OSA: Soikeahko. Sivusta katsottuna kallo on lähes yhdensuuntainen kuononselän kanssa.
OTSAPENGER: Keskivoimakas, niskakyhmyn ja kirsun puolivälissä sijaitseva.
KIRSU: Aina musta; sieraimet ovat hyvin avoimet.
HUULET: Hyvin kehittyneet antaen ajavalle koiralle tyypillisen ulkonäön.
HAMPAAT / PURENTA: Tiivis ja tasainen leikkaava purenta.
SILMÄT: Hasselpähkinänruskeasta tummanruskeaan ja lähes pyöreät, eivät syvällä sijaitsevat.
KORVAT: Alas ja taakse kiinnittyneet, kauniina laskoksina riippuvat antaen koiralle majesteettisen ulkonäön. Venyttämättä ne ulottuvat selvästi ohi kirsun kärjen ja ovat kiinnittyneet silmien tasolle tai alemmaksi.
KAULA: Lihaksikas, viisto ja keskipitkä. Ei liiallista kaulanalusnahkaa.
SELKÄ: Vaakasuora, voimakas ja vahva.
RINTAKEHÄ: Ulottuu vähintään kyynärpäihin. Kyljet ovat täyteläiset, pyöreät ja selvästi kaarevat, eivät litteät.
HÄNTÄ: Vahva, hieman selkälinjaa alemmaksi kiinnittynyt; asennoltaan vapaa, koiran työskennellessä häntä on suunnilleen suorassa kulmassa selkään nähden.
KÄPÄLÄT: Tiiviit; varpaat ovat tiiviisti yhdessä ja selvästi kaareutuneet, päkiät paksut ja vahvat.
TAKARAAJAT: Takaraajat ovat vahvaluustoiset ja lihaksikkaat, lonkasta kintereeseen pitkät ja jäntevät, kintereestä päkiään lyhyet ja vahvat. Koiran seistessä tasaisella alustalla takaraajat ovat runkoa taaempana ja välijalat suorassa kulmassa alustaan nähden.
POLVET JA KINTEREET: Hyvin kulmautuneet, eivät sisään- eivätkä ulospäin kääntyneet.

Tässä meidän Taavi :)

Esittelyssä: Makuuhuone

Pitkän aikaa on mennyt olohuoneen esittelystä ja nyt asunnon esittely saa jatkoa! Tässä siis makuuhuoneemme!

Oven koriste

Rentoilunurkka

Einon pinnasänky ja hoitopöytä

Ikkunalauta sängyn yläpuolella

Vastakkainen seinä

Makuuhuoneen yleisilme ja Eino moikkaa ;)
Mitä mieltä olette meidän makkarista? 

maanantai 29. syyskuuta 2014

Eino 5kk

Eino täytti tänään 5kk ja sen kunniaksi oli neuvolakäynti. Meillä tosiaan vaihtui neuvola ja samalla terveydenhoitaja, kun muutettiin. Tämä uusi neuvolatäti oli täti isolla T:llä! Kyseli ensin, miten syödään ja miten Eino nukkuu ja yleisesti miten menee. Kehui syömistä ja sanoi, että voidaan alkaa antaa jo toinen lämmin ateria päivässä. Sitten Eino puntarille!  Paino oli noussut vain reilu 400g tässä kuussa ja oli nyt 9770g. Pituus taas 70,8cm ja pää 46cm. Einon kasvu meneekin kuulemma "isojen poikien" kasvukäyrillä, eli pitkää poikaa olisi meille tulossa näillä näkymin. Rokotuksista itkettiin vain hetki, joten äitikin pääsi helpolla. Terveydenhoitaja kehui meitä vielä "kerrankin iloiseksi perheeksi" ja puhuttiin pätkä koiristakin. Katsoi läpi myös synnytyskertomukseni ja sanoi, että minulla on kyllä täysi oikeus keskusteluun seuraavan lapsen kohdalla.


Itse kävin Einon neuvolan jälkeen lääkärissä ja selvisi, että poskiontelontulehdushan se minulla on päällä. Viikon antibioottikuuri ja vielä huominen pois töistä. Toivotaan, että tauti lähtee helpottamaan!

Oletteko säästyneet syysflunssalta? 

lauantai 27. syyskuuta 2014

Maltin omat sivut

Tänään Maltti mätsärissä isojen pentujen SIN 2. Ei yhtään laukkaamista, vaan osasi käyttäytyä kuin unelma. Tällaista lisää kiitos!  :)

Tein Maltille oman sivun facebookiin, missä voi seurata Maltin näyttelyitä ja tekemisiä muutenkin. Alla linkki sivulle!

Maltti Facebookissa!

perjantai 26. syyskuuta 2014

DIY: kynttilälamppu

Käytiin kaivelemassa Juhon isän vanhan talon vintillä ja sieltä tarttui mukaan aarteita. Toisen romu on toisen aarre. ;) Löysin mm. Vanhan kahvimyllyn kuvun ja päätin siitä tekaista kynttiälampun meidän sisustukseen. Kaappi  oli jäänyt ylimääräiseksi turkoosia maalia meidän yrttitelineestä ja päätin sitä käyttää lamppuun, vaikka se ei varsinaista lasimaalia olekaan. Pinta jäi kivan "viirulliseksi" ja alkuun mietin, että lamppu on hyvä näin. Muutaman päivän päästä aloin miettimään, miltä näyttäisi kuviot lampussa ja eikun veitsi käteen ja raaputtamaan maalia kärsivällisesti. Kuviot maalasi vielä viininpunaisella kynsilakalla ja meille oli syntynyt uusi intialainen kynttilälamppu! Tykkään aivan mielettömästi!

Valmis lamppu

Maalattuna ilman kuviota



Mitä mieltä olette? 

DIY: lamppu traktorin akselista

Jälleen luovuus kukki ja sain toteuttaa itseäni. Aarteen tällä kertaa vanhan traktorin akseli. Tykästyin pelkkään akseliin niin paljon, etten lähtenyt edes maalaamaan tai hiomaan sitä vaan annoin sen olla ihan alkuperäinen. Kävin vain ostamassa siihen lampun sisälle ja A vot; meille syntyi ihana ja tunnelmallinen pöytälamppu!


Mitä pidätte? 

Flunssailua

Pahoittelen blogihiljaisuuttani. Olen ollut hurjan kipeänä nyt hetken aikaa. Ensin meni kurkku kipeäksi ja sitten nousi kuume. Nenä meni tukkoon ja tuli kauhea yskä. Veti kyllä niin mehut pois, että huhhuh!  Tänään on ensimmäinen aamu, kun olo tuntuu suhteellisen hyvältä. Aloitinkin aamun pienellä lääkeannoksellla, sillä tänään mennään käymään match showssa Maltin ja Tehon kanssa. Huomenna taas suunnataan kohti Lappeenrantaa käymään ystävän luona ja tutustumassa mahdollisesti uuteen perheenjäseneen. ;)


Eino oli ennen minua myös hetken aikaa kipeä, mutta se meni onneksi ohi ihan parissa päivässä. Mielummin itse sairastan, kuin Eino. Meillä ollaan nyt kunnolla tajuttu pyörähtely ja lattialla viihdytään hetki selällään, sitten mahallaan ja taas selällään. Ostettiin myös uusi leikkimatto ja hyppykiikku pienelle miehelle ja tämä jos mikä riemastutti tuota marakattia!  Ihana, kun lasten ilo on niin vilpitöntä.


Keskiviikkona olisi minulla puolestaan aika kirurgille. Polvi on alkanut taas reistailemaan ihan kunnolla ja sillä on inhottava astua. Tuntuu, ettei se pidä alla vaan on ihan väljä. Tosin kummatkin polveni kaipaavat leikkausta. Pitkä kuntoutuminen siis edessä.

Marraskuussa ollaan suunniteltu lomareissua. Joko Espanjaan, Turkkiin tai Kreikkaan. Muutaman lyhythihaisen paidan kävin Einolle ostamassa kirpparilta ja jo pelkästään tuo pieni ostos sai matkakuumeen aikaan. En ole kyllä yhtään ajatellut, mitä muuta pitäisi vauvalla olla matkassa.


Ylihuomenna on Einon 5kk neuvola. Kirjoittelen siis maanantaina lisää meidän kuulumisia. Luonnoksissa on monta aihetta ja yritän ehtiä myös kirjoittamaan ne pois, kunhan kunnolla parannun!

Oletteko olleet matkalla vauvan kanssa? Mitä ehdottomasti tarvitsee muistaa pakata mukaan?

perjantai 19. syyskuuta 2014

Linkkaa blogisi!

Etsin uutta luettavaa blogivarastooni. Aika kranttu olen sen kanssa, mitä luen ja aihepiirit mitkä kiinnostavat ovat:

-koirat
-perhelifestyle
-terveelliset elämäntavat
-musiikki

Muotiblogit ja päivänasut eivät kiinnosta pätkääkään, kun en mikään muoti-intoilija itse ole. Mainosta siis vapaasti blogiasi ja etsin joukosta luettavaa.  :)


perjantai 12. syyskuuta 2014

Terveiset sinne taivaaseen♡

Lauantaina mentiin Piinan kanssa eläinlääkäriin kuvauksiin. Heti selkäkuvien jälkeen tiesin, että se on nyt menoa. Kaksi selkänikamaa oli melkein kiinni toisissaan. Lisäksi kaulanikamat olivat ahtatuneet ja liikkuneet, lonkkamaljoissa oli rustokulumaa. Eli kasvuhäiriö, mikä Piinalla oli leuassa, oli siirtynyt myös muualle. Otettiin koira mukaan ja mentiin kotiin ja Juho meni töihin. Oli kauhea painostava olo koko ajan. Piina ei suostunut käymään makuulle ollenkaan vaan vain seisoi ja roikotti päätään. Myöhemmin kakkasi ja pissasi lattialle ja kun viimein meni maahan, huusi tuskaansa. Soitin itkien Juholle ja kasvattajalle, että en pysty katsomaan ja kuuntelemaan tuota. Kasvattaja oli jo aiemmin päivällä  sanonut, että varmaankin parasta antaa koiran nukkua pois. Juho soitti eläinlääkärille ja saatiin viedä koira sinne heti. Vietiin Eino hetkeksi hoitoon mummille ja autettiin koira autoon. Ei voitu kumpikaan tehdä muuta kuin itkeä eläinlääkärillä. Nuori koira ja tuollaisissa tuskissa joutuu olemaan. Rauhoitusaineen saatuaan Piina romahti syliini, mistä siirrettiin se lattialle makaamaan ja siihen se jäi. Itkettiin, Itkettiin ja Itkettiin.  Illalla ei voinut paljoa koirasta puhua ilman kyyneleitä. Eilen tuli viesti kännykkääni: "Hei. Olen tuhkannut lemmikkinne. Toimitan tuhkat metsäalueelle luonnonrauhaan. Voimia sinulle. "Nyt on Piina paremmassa paikassa ja saa juosta veljensä kanssa sateenkaarisillalla. Enää ei itketä vaan suru on muuttunut kaipaukseksi. Jokainen päivä kerrallaan.




"Tänään on se päivä,
kun minun matkani on kuljettu loppuun.
Olen sairas ja voimani ovat ehtyneet,
älä siis pyydä minua jaksamaan pidemmälle,
vaan pidä minua sylissäsi
ja kerro minulle kaikista yhteisistä vuosistamme.
Silitä turkkiani niin kauan
kunnes olen kulkenut rajan yli
ja sydämeni on sammunut.
Muistele minua mutta älä takerru minuun,
vaan jatka eteenpäin.
Kun aika koittaa, kohtaamme jälleen,
emmekä eroa enää koskaan."♡

Nyt saa Piina juosta veljensä kanssa sateenkaarisillalla ilman kipuja. Liian lyhyt oli yhteinen matka, mutta kivut vei koiran mukanaan. Nyt itketään tuska ja ikävä pois ja jätetään jäljelle hyvät muistot. ♡

R.I.P Piina "Riverwolf Bobby Ewing" 15.1.2014-10.9.2014


Lensit tähtiin
valos nähtiin
eikä nähty oo kirkkaampaa.
ilon toisit
jos täällä viel oisit
mut jatkamme nyt sun unelmaa.

tuulet vinkuu
kuin sisään hinkuu
ehkä sinä mua kutsut.
Vaan voimas tunnen ja surunkin
kun en päässyt kanssas enää kulkemaan.

 Terveiset sinne taivaaseen
juhlitaan sua taas uudelleen
eikä unohtaa
saa koskaan rakkaitaan.
Terveiset sinne taivaaseen
tunnemme sua niin kaivanneen.
yhtä taivas ja maa sut vielä nähdä saan.

Kuljet siellä kai onnen tiellä
jäivät muistot mulle ikuiset
ne mua kantaa, luo taivaanrantaa
siksi kuollutkaan koskaan et.

On iltarukoukset viimeiset luetut
kun enkelit saapuu ne mustiin puetut nään.
 En elämästä luovu vähästä
en viereltäs lakkaa eksymästä
mä jään.
-Ilpo Kaikkonen - terveiset sinne taivaaseen-





tiistai 9. syyskuuta 2014

DIY: muromysli

Tänään päätin tehdä meille muromysliä kaappiin valmiiksi. Rakastan Pirkan muromysliä, mutta sokerin määrä niissä on valtava! Tässä myslissä käytin luomu palmunruokosokeria.

1dl öljyä
3dl vettä
1l hiutaleita (itse käytin 4viljan ja ruis)
Pähkinöitä murskattuna (itse käytin saksanpähkinää ja maapähkinää)
1rkl vaniljasokeria
2dl palmunruokosokeria
Kuivattua omenaa
2rkl kanelia

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja levitetään kahdelle pellille. Paistetaan 150° n.40min välillä sekoittaen, jottei mysli pala. Mysli on valmista, kun se on rapeaa.

Ainekset sekaisin

Pellillä paistumassa

Valmista mysliä! 
Oletteko itse tehneet ikinä mysliä?

maanantai 8. syyskuuta 2014

Piina pakkolevossa

Piina on nyt muutaman viikon ulahtanut mennessään makaamaan tai noustessaan ylös. Muutama päivä takaperin sen olo vain paheni ja alkoi huutamaan kunnolla. Soitin päivystävälle eläinlääkärille ja hän käski mitata lämmön ja soittaa parin tunnin päästä uudestaan. Kuumetta ei ollut ja eläinlääkäri pyysi tuomaan näytille. Samalla otin pissanäytteen lääkärille.

Lääkärissä lääkäri paineli Piinan läpi ja totesi, että se aristaa kaularankaa ja selkää. Saatiin lääkepiikki ja viikoksi särkylääkettä. Nyt kaksi viikkoa ehdoton pakkolepo. Ei leikkimistä muiden kanssa, ei pään heiluttelua, ei pitkiä lenkkejä, ruoka syödään tasolta ja valjaat käyttöön. Kahden viikon päästä mennään röntgeniin, jos ei ala parantumaan. Toivotaan siis, että olisi vain pahat kasvukivut. :/


lauantai 6. syyskuuta 2014

Karhunpoika sairastaa...

Nyt meillekin rantautui räkätauti. Se alkoi eilen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Eino meni tapansa mukaan klo 21 nukkumaan ja tunnin päästä heräsi itkemään. Hengitys rohisi ja paksu räkä sai pienen kakomaan. Itkua kesti tunnin eikä mikään auttanut. Juho tuli töistä ja sanoin, että pitää lähteä sairaalassa käymään, kun sängyn päädynkään nostaminen ei auttanut. Niinpä Eino inuiittipukuun ja autoon.

Lääkärissä Eino sai oman rannekkeen käteen ja meille sanottiin, että jonoa on aika paljon. Alkuun Eino jaksoi tosi hyvin, mutta sitten rupesi menemään jo yliväsymyksen puolelle, kun ei saanut nukuttua. Päästiin onneksi 1,5h päästä jo sisälle. Hoitaja ja lääkäri kehuivat Einoa mallipotilaaksi, kun oli niin nätisti. Einoa taisi enemmän ihmetyttää sairaalan laitteet. Lääkäri sanoikin, että taitaa Einosta tulla lääkäri. Keuhkot olivat kunnossa. Samoin kurkku, korvat ja nielu. Myös happisaturaatio hyvä. Ilmeisesti joku virus ja meidät vain passitettiin kotiin samoilla ohjeilla, mitä oltiin jo kokeiltu. Yö menikin 1/2h pätkissä. Aamulla otin Einon nukkumaan rintakehän päälle ja viereen, missä nukkui vielä vähän. Nyt jäädään toipumaan ja toivotaan, että uusi niistin ja tipat helpottaisi oloa!


keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Lapsentahtisuus?

Monella nettisivulla törmää aiheeseen "lapsentahtisuus". Odotusaikana tuo sana oli minulle täyttä hepreaa ja ihmettelin, miksi lapsen kasvattamisen pitää olla niin suunniteltua. Myöhemmin aloin lukea blogeja, missä eri ihmiset opettivat vauvalle päivärytmin, syömisen tietyllä tavalla, potalla käymisen, vaatteiden pukemisen... Sitten oli äitejä, jotka tekivät asiat lapsentahtisesti.


Asiaa mietittyäni tajusin, että meidän Einohan nukkuu juurikin lapsentahtisesti. Pienestä pitäen opetettiin kyllä, että nukkumaan mennessä on pimeää ja hiljaista. Yösyötöt hoidettiin hiljaa, samoin vaipanvaihdot. Nyt Eino nukkuu päikkäreitä silloin, kun häntä itseään väsyttää. Meillä ei siis ole tarkkaa päiväuniaikaa. Eikä oikeastaan edes yöuniaikaa. Kuitenkin tuo yöunille meno on vakiintunut illalla klo 21-22. Päivällä Einon alkaessa hieroa silmiään vien hänet makkariin ja annan pienen hörpyn maitoa, johon hän nukahtaakin melkein samantien. Päikkärit ovat lyhyet n.30min kahden tunnin välein. Ikinä ei ole joutunut Einoa varsinaisesti nukuttamaan. Eikä sille ole ollut tarvetta. Tosin tuolla pienellä miehellä on sellaiset unenlahjat, että kateeksi käy!


Syömisen suhteen ollaan myös rentoja. Meillä maistellaan kasvissoseita, riisipuuroa ja hedelmäsoseita. Pari kertaa on Eino mutustellut maissinaksuakin. Poika kyllä ilmaisee, kun ruoka riittää. Nykyisin menee 1/2 pilttipurkillista kumpaakin sosetta päivässä. Myös puuron seassa on pieni sosesilmä. En ole perehtynyt vielä sormiruokailuun, mutta se kiinnostaisi kovasti. Varsinkin huomatessani, että maissinaksu eksyi suoraan kädessä suuhun.

Onko teillä lapsentahtisuutta perheessä?

maanantai 1. syyskuuta 2014