sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kysymyspostaus!

Blogiltani toivottiin kyselypostausta ja nyt laitan sen. Eli laittakaahan kysymyksiä tulemaan niin vastailen :)

perjantai 2. lokakuuta 2015

Parisuhteen muuttuminen lasten myötä

Ennen lapsia oltiin Juhon kanssa hyvin hektinen pari. Saatettiin käydä syömässä tai kyläilemässä ilman sen suurempia suunnitelmia ja tehtiin me muutama roadtrippikin. Kun Eino syntyi, niin oltiin aluksi myös lennossa. Einon ollessa 1,5kk käytiin irlanninsusikoirien erikoisnäyttelyssä Forssassa ja kaikki pitivät meitä hulluina, kun niin pienen kanssa reissattiin. Einon ollessa pieni oli vielä helppo tehdä kaikkea ja käydä kaikkialla, kun vauva vaan söi ja nukkui. Tuona aikana ei siis parisuhde muuttunut suuntaan eikä toiseen.


Einon kasvettua taaperoksi olikin jo vaikeampaa. Kyläilyt jäivät minimiin, kun yli-innokas taapero haluaa repiä kaikki tavarat itselleen. Yhteiset tekemiset rajoittuvat lähinnä illalla sohvannurkkaan tai yhteiseen kauppareissuun. Pari kertaa oli Eino yökylässä ja saatiin vähän aikaa toisillemme.

Toivon synnyttyä yhteisistä sohvailloista tuli entistäkin tärkeämpiä. Välillä ollaan käyty yhdessä koko perhe vaunulenkillä, mutta sitäkin rajoittaa Toivon epätyytyväisyys vaunuissa olemiseen. Nykyään meillä on omia menoja, jolloin toinen hoitaa aina lapsia. Itse käyn koiranäyttelyissä ja Juho metsällä. Kauppareissutkin tehdään yleensä erikseen.

Vaikka yhteinen aika onkin kortilla, ei itse tunteet ole muuttuneet mihinkään. Tuntuu pikemminkin, että rakkaus on syventynyt. Pidämme tärkeänä, että joka ilta toivotetaan hyvät yöt ja sanotaan rakastavan toista. Pyrimme halailemaan ja suutelemaan päivän mittaan, mutta myös antamaan tilaa, jos toinen sitä tarvitsee. Pitää muistaa, että pikkuvauva-aika on vain lyhyt hetki ja siitä pitää yrittää nauttia sen raskaudesta huolimatta. Uskon, että poikien kasvaessa meille tulee enemmän ns.perheen yhteistä aikaa. Ehkä yhteisiä harrastuksiakin.


Teeaddiktin taivas!

Sain tuossa jokunen aika sitten Forsman teeltä  maisteltavaksi uusia teelaatuja! Rakastan teetä ja hyllyssäni onkin teelaatuja melkein laidasta laitaan ja varmasti kaikille jotakin maistuvaa. Normaalisti juon twinningsin earl greytä maidon ja sokerin kanssa, mutta erityishetkissä kokeilen aina uutta.

Uusi tuttavuus oli macha-tee. Olin kuullut siitä puhuttavan, mutta en ollut maistanut koskaan. Matcha on japanilaista, hienoksi jauhettua vihreää teetä. Sitä on käytetty perinteisesti osana teeseremoniaa ja buddhalaismunkkien meditaatioharjoituksia. Perinnetiedon mukaan matcha-tee auttoi munkkeja keskittymään ja edistämään mielenrauhaa. Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset. Machaa  ei tarvitse suodattaa vaan se liukenee veteen. Tällöin myös teen sisältämät ravintoaineet tulevat paremmin käytetyksi. Matcha sisältää mm. antioksidantteja, flavonoideja ja vitamiineja sekä myös piristäviä ainesosia (mm. pienet määrät kofeiinia). Matchaa voidaan myös käyttää lisäravinteen omaisesti esim. smoothien seassa.

Itse kokeilin Machaa virkistävänä jääteenä! Se on helppo tehdä sekoittamalla 1-2tl macha-jauhetta esimerkiksi Novellen sinkki-kivennäisveteen! Maku on omalaatuinen, ehkä hyvin maanläheinen ja juomisen jälkeen olo on raikas ja pirteä. Suosittelen kokeilemaan!

Toinen testattava tee oli musta tyrni-tee. Teessä on 15% tyrnirouhetta, tyrninlehtiä, porkkanalastuja sekä tyrniöljyä. Pelkkä pussin avaus toi ihanat tuoksut ja keittämisen jälkeen keittiössä leijaili makea tuoksu. Mustat teet ovat lemppariani, sillä niissä maistuu aina sekä tee, että lisätty aromi. Tyrni-teestä tulikin uusi iltateeni, sillä se on mukavan aromaattinen ja samettinen.

Kannattaa käydä kurkkaamassa Forsman tee-sivut ja heidän verkkokauppansa täältä! Verkkokaupassa on mielettömästi erilaisia ja ihmeellisiä teelaatuja hyvän teen ystävälle!