maanantai 29. joulukuuta 2014

Kun sydän hyppää kurkkuun

En ole vähään aikaan pelästynyt yhtä pahasti kuin tänään. Käytiin päivällä kaupoilla ja pysähdyttiin kahvilaan antamaan Einolle välipalaa. Annoin välipalan jälkeen Einolle hänen vauvalusikkansa ja sivusilmällä näin, kun poika huitaisi sillä. Ja hirveä itku! Silmä vuoti ja oli punainen, mutta Eino rauhoittui hetken päästä ja nukahti autoon. Jatkoi vielä nukkumista kotonakin pari tuntia. Herätessään alkoi kauhea itku eikä Eino avannut silmiään ollenkaan. Soitin ensineuvoon ja kysyin, mitä teen ja he pyysivät näytille. Ajattelin, että annetaan ensin päivällinen niin jaksaa sairaalassa. Ensimmäiset pari lusikallista meni hyvin ja sitten Eino meinasi nukahtaa! Pää alkoi nuokkua ja silmät pyörivät kuopissaan. Samalla muistin, että Eino oli aamulla kolauttanut päänsä ja pelästyin tosi paljon. Mitä jos Einolla onkin joku aivovamma! Kauhealla kiireellä vaatteet päälle, poika autoon ja sairaalaan.

Sairaalassa hoitaja sanoi, että tuskin on pahempaa, kun poika on suht hyväkuntoinen kuitenkin. Hoitaja tutki ja päästiin odottelemaan lääkäriä. Vanha mummo höpötteli Einolle ja Eino oli tyytyväinen, kun pääsi lattialle mönkimään. Parin tunnin päästä päästiin lääkärille, joka katsoi lampulla silmään ja sanoi silmän näyttävän hyvältä. Sitten laitettiin ikäviä silmätippoja, mitkä värjäsivät silmän niin, että sinisellä valolla näki mahdolliset haavaumat. Alhaalla silmässä olikin haava ja saatiin siihen antibioottitippoja ja perjantaina kontrolloidaan. Einokin oli jo parempi ja kotiin tullessa lähti samantien mönkimään ja tutkimaan paikkoja. Eino oppi muutama päivä ennen joulua mönkimään. Nyt sitä sitten mennään!

maanantai 22. joulukuuta 2014

Ensimmäinen neuvola

Tänään oli oma ensimmäinen neuvola. Oltiin pikkaisen myöhässä, kun aamu ei meinannut lähteä käyntiin ja menee muutenkin aina aikaa pukea Eino ja pakata rattaat autoon etc. Juteltiin pitkään vähän kaikesta. Välillä Einosta ja välillä raskaudesta. Tällä kertaa en tarvitse sokerirasitusta, mikä pelasti koko odotusajan! Hb oli 126 eli yllättävän paljon minulle ja paineet 129/74. Pissa oli puhdas. Tänään siis 8+5 ja tähän mennessä kaikki on mennyt suht hyvin. Pahoinvointia on edelleen ja samoin huimausta. Eilen olin itsekseni kotona ja silmissä pimeni ja tulin käsi edellä kaappiin. Lääkärissä kirurgi sanoi käden olevan murtunut, mutta kuvissa ei onneksi murtumaa oollutta hoidoksi riittää kipsilasta. Minkä kanssa on tosi vaikea tehdä yhtään mitään. Lääkärissä katsottiin paineet, verensokeri ja hemoglobiini ja kaikki oli kunnossa. Kirurgi yritti tarjota pizzaa, mutta tyydyin mehuun. Hauskin lääkäri käynti vähään aikaan. :D


Seuraavaksi olisi labrat tammikuun alussa, 15.1 np-ultra ja tammikuun lopussa uusi neuvola. Einon neuvolalääkäri on tammikuun puolessavälissä myös. Eli menoa on ja tarpeeksi!

Huomenna lähdetään Juhon töiden jälkeen kohti etelää ja mennään minun porukoilleni jouluksi. Toivotaan, että Eino jaksaa automatkan! Ps.hirveät turvotukset. Olen kohta varma, että tuolla on useampikin! :D


lauantai 13. joulukuuta 2014

DIY Joululahjat: Saippua

Päätettiin Juhon kanssa toteuttaa tänä jouluna mahdollisimman moni joululahja itsetehtynä ja nyt vuorossa oli saippuan valmistus.

Tarvitset ensin saippuamassaa esim.askarteluliiikeestä. Samalla ostettiin saippuaväriä ja tuoksuja neljää eri tuoksua. Myös omia saippuamuotteja myydään, mutta saippuat voi tehdä myös esim. jogurttipurkkeihin.

Saippuamassaa paloitellaan pieniksi paloiksi ja sulatetaan vesihauteessa. Älä päästä seosta kuumentumaan liikaa, sillä se värjää massan tummaksi. Myös liiallinen sekoittaminen on haitaksi, sillä se saa massaan ilmakuplia.


Kun massa on sulanut se jaetaan erillisiin astioihin, joihin sekoitetaan eri värisiä ja tuoksuisia saippuoita. Me teimme keltaisia ja kirkkaita saippuoita, joiden sisään laitoimme laakerinlehtiä, kuusenhavuja ja katajanmarjoja koristeiksi. Tuoksuina meillä oli "ylangylang","fresh" ja "lavender". Keltaisiin saippuoihin lisäsimme hunajaa ja kirkkaisiin kookosöljyä. Käytimme myös ruusuvettä tuomaan tuoksua. Saippuan pitää antaa jähmettyä muoteissa 24h ja sitten ne irrotetaan. Kuuma vesi helpottaa irroittamisessa. Saippuat tulee kietoa tuorekelmuun, tai muuten niiden pintaan muodostuu harmaa peite.


Ps. Kurkatkaahan Laskettu Aika-blogiin ja siellä käynnissä olevaan muumimuki arvontaan :)

tiistai 2. joulukuuta 2014

"Varhaisultra"

Eilen kävin gynellä ns. varhaisultrassa. Ensin näkyi ruskuaispussi ja tiivistymää ja hetken päästä saatiin näyttöön alkiokin. Se tosin oli ihan seinämässä vielä kiinni, joten mittojen ottaminen oli vaikeaa. Alkuun ei nähty sykettä, mutta oikeassa kohdassa erottui selvästi pieni väpätys, mikä myös virtauksissa näkyi. :) pää-perämitta oli 3,1mm ja laskettu on 29.7.2015 näillä näkymin. Tosin voihan  se vielä Np-ultrassa muuttua. Gyne muistuttikin, että pitää varata ultra nimenomaan sille 12+0 viikolle, koska tämä eka mittaus voi heittää hyvinkin 5-6 päivää. Lähtiessäni muistutti vielä, että sitten kun ei haluta enää lapsia niin pitää muista, että minä olen erittäin hedelmällinen. :D


Pahoinvointi on valitettavasti tullut takaisin. Viime yönä oksensin kahdesti taas. Aamuisin on hyvä, kun sängystä ylös pääsen. Seaband-rannekkeet auttaa jonkin verran, samoin sitruunavichy. Kauheasti tekisi mieli kaikkea ja etenkin lihaa, mutta ulos tulee samantien. Harmittaa, kun en pysty tekemään mitään tai käymään töissä, mutta juoksisin vain vessassa jatkuvasti. Tänään varasin ajan lääkärille jos saisin vaikka pahoinvointilääkkeet, mitkä auttaisi edes hieman.

Silti on huojentunut olo, että ainakin vielä kaikki on hyvin. Huokaisen vasta rv 12+ viikoilla.

Nyt parhaimmat konstit pahoinvointia vastaan! 

Eino 7kk

Nyt olisi paljon kirjoitettavaa ja kerrottavaa, joten jaan asiat kahteen postaukseen. Aloitetaan Einon 7kk neuvolasta.

Neuvolatäti oli tyytyväinen Einon monipuoliseen syömiseen. Nyt ollaan alettu syömään myös enemmän sormiruokia, kuten maissinaksuja, kiiviä, luumua, porkkanaa, kurkkua, päärynää, banaania ja banaanimunakasta. Pienelle miehelle maistuu hyvin ja kaikki uusi on hirveän jännää. Päikkäreiden suhteen ollaan siirrytty melkein kokonaan kaksiin; aamulla klo 930-10 ja 16-18. Joskus myös nukutaan pienet powersnapit klo 12-1230. Yöunille käydään klo 20 ja herätään klo 630-730. Vatsallaan pyöritään lattialla, välillä nousee polvet alle, mutta kontata ei vielä osata. Eino kuitenkin seisoo itse tuettuna. Voi olla, että hyppykiikku on opettanut, miten seisotaan. Uskon, että Eino lähtee ennemmin kävelemään kuin konttaamaan. Istua osataan, jos lähettyvillä on jotain mielenkiintoista. Muuten ampaistaan saman tien lattialla vatsalleen ja jonkun lelun kimppuun. Kaksi hammasta suussa ja kuulo kunnossa. Osaa pinsettiotteen ja nappaa itse tutin pois tai laittaa suuhun, kun haluaa. Viime aikoina on opittu pudistamaan päätä, mikä on jostakin kumman syystä kauhean hauskaa. Eino tosin onkin kauhea rämäpää. Hirmuinen kikatus, kun heittelee ilmaan tai rokottaa pää alaspäin. Välillä Eino sylissä istuessaan oikein nojaa taaksepäin, että pääsisi roikkumaan. Kyllä meillä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun tuo pieni mies lähtee liikkeelle. :D


Painoa on tällähetkellä 10,3kg ja pituutta 75,2cm. Kulkee tasaisesti isojen poikien käyrällä. Kaikin puolin kuulemma sopusuhtainen. Neuvolatäti myös kehui kauheasti taas meitä ja Einoa ja kuinka Einosta näkee, että häntä rakastetaan. "Eihän tuollaisia geenejä ole olemassa!" Kyllä sitä joka päivä on vain onnellisempi, kun on tuollaisen pojan äiti.♡

Nyt ajateltiin Juhon kanssa, että jään osittain hoitovapaalle ja vähennän töitä. Työt alkavat ottaa polvien päälle tosi paljon ja aina töiden jälkeen särkee joka paikkaan ja olen vain tosi kiukkuinen. Ei tällaisessa turhasta riitelyssä ole mitään ideaa ja työt ei mene ikinä parisuhteen edelle. Nyt Kela tarjoaa minulle kuntoutusta, joiden avulla pääsisin kouluttautumaan ammattiin, mikä olisi minulle polvien kannalta paras. Jään odottamaan innolla, mitä se tuo tullessaan.

Onko teillä kokemusta Kelan tarjoamasta kuntoutuksesta?