tiistai 29. syyskuuta 2015

Kiirettä pitää

Pahoittelen heti alkuun blogihiljaisuuttani. Pojat pitävät kiireisinä päivät. Silloin kun Eino nukkuu päiväunia, on Toivo tissillä ja silloin kun Toivo nukkuu, niin yritän Einon kanssa leikkiä. Juho tulee aina klo 17-18 kotiin töistä ja saan hetken huokaista ja istahtaa alas. Tällöinkin yleensä tissi Toivon suussa. Mutta en valita. Pojat ovat ihania. Eino oppii koko ajan uusia asioita ja höpöttelee jo jonkin verran. Uskomatonta, kuinka tuon ikäinen ymmärtää jo niin paljon! Ja Toivon kanssa olen onnellinen, että imetys onnistuu.

Ensi kuussa on poikien kanssa neuvola. Einon 1,5v ja Toivon 3kk. En odota rokotuksia yhtään innolla. Einon ensimmäisten rokotusten kohdalla meinasin purskahtaa itkuun itsekin. Eino tekee hampaita tasaiseen tahtiin ja yöt ovat olleet hieman rikkinäisiä. Silti on niin ihana tunne, kun saa oikaista itsensä sänkyyn illalla, vaikka tietääkin nousevan 2h päästä taas ylös. Toivo syö yöllä 1-2h välein, joten voisin sanoa kärsiväni jonkinasteisesta kroonisesta univajeesta - heh.

Lupaan kirjoittaa seuraavaan postaukseen kunnon väliaikatietoja kummastakin ja luonnos-laatikossa odottaa liuta muitakin postauksia. Pyydän olemaan kärsivällinen. :) Nyt uppoudun Dexterin pauloihin ja syön ansaitun kebabin, kun kummatkin pojat nukkuvat.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Ja Veikan nimeksi tuli...

Ristiäisiä juhlittiin viime sunnuntaina. Alkuun oltiin kirkossa ja juhlat olivat kaupungilta vuokratussa tilassa. Päivä oli ihanan aurinkoinen vaikka koko viikon olo satanut. Kuvat kertokoon enemmän.

Nimeni on Toivo Jan Arto ♡









keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Levottomat yöt ja woombie air-kapalo

Kirjoittamisessa onkin ollut nyt hetken tauko, sillä pojat pitävät aika hyvin kiireisenä. Veikka on alkanut viihtymään tissillä liiankin hyvin ja tämä on vaikeuttanut yöunia huomattavasti. Tutti ei kelpaa ja tissiä pidetään tutin korvikkeena. Pääosin yöt menevät siis torkkuen vauva kainalossa rinnat paljaana- jes.

Sain raskauden lopussa yhteistyön merkeissä pikkukoalalta woombie air-kapalon ja ajattelin kokeilla sitä helpottamaan öitämme. Hyvä puoli kapalossa on se, ettei se ole lainkaan kuuma vaan hengittää hyvin. Meillä oli Veikalla vain vaippa päällä kapalossa. Kapalo myös rauhoitti öitämme kyllä, kun vauva ei huitonut itseään hereille yöllä. Imettäminen kapalossa taas oli hankalaa. Vauvan kädet jäävät sykkyrään, jolloin oikeaa asentoa on lähes mahdoton saada. Koin itse myös hankalaksi saada vauvaa yksin kapaloon. Juhon kanssa se onnistui vaivatta! Uskon, että pulloruokinnalla oleville vauvoille tämä olisi hyvä ratkaisu. Ja onhan tämän käyttäminen  paljon helpompaa kuin kapalon pyöritteleminen!

Jos kiinnostuit kätevästi ja mukavasta kapalosta käypä kurkkaamassa pikkukoalan sivut täältä!