maanantai 7. huhtikuuta 2014

Rv38+3 ja neuvola

Tänään aamulla oli taas neuvola. Pissa ja paineet olivat hyvät, mutta turvotus oli aikaan saanut reilu 2kg painonnousun viikkoa kohden, oho. Streptokokki oli positiivinen, joten antibioottitippaan joudutaan synnytyksessä. Hemoglobiini oli laskenut ennestään ja oli nyt 88. Pikkuhiljaa se kapuaa alaspäin. Neuvolantäti toivoikin, että synnytys lähtisi nyt pian käyntiin. Uusi käynti olisi sitten viikon päästä tiistaina, jolloin jo 39+4. Toivon, että lähtisi syntymään ennen sitä, mutta pahoin pelkään toivovani liikoja.

Olen alkanut tulla skeptiseksi supistusten ja kivun kanssa. Tuntuu, että kipu on niin jatkuvaa, etten enää erota sitä supistuksiksi. Neuvolassakin kohtu oli kuulemma kivikova, enkä itse tuntenut mitään. Hormoonit heittelevät ja tekisi mieli vain itkeä koko ajan. Tai sitten itkeä tätä oloa, en tiedä.

Kysyin neuvolasta, koska lähtevät viimeistään käynnistämään, jos synnytys ei lähde käyntiin. Olen kuullut, että raja olisi 41+6, mutta täälläpäin kuulemma lasketun ajan jälkeen lähdetään jo äippäpolille. Parhaimmassa tapauksessa siis jo ensi viikolla!

Tänään taidan sukeltaa sohvan uumeniin piiloon ja juoda mansikkahilejuomaa, (poistaa kuulemma nesteitä.) Huomisen on pakko olla parempi päivä.

2 kommenttia:

  1. Oih ja voih.. Sun vatsa on kyllä valtava, ties vaikka olis viimeinen raskauskuva tältäerää. Mä olisin jo valmis synnyttämään, vaikka raskaus onkin nyt helpoimmillaan. Vauva ilmeisesti on turvallisemmilla vesillä kohdussa vielä reilun kuukauden(rv33)..

    Teehän nyt asioita, joita vauvan kanssa olisi vaikea tehdä, kuten ristiäissuunnittelut ja pitkät yöunet, jos sellaiset vielä suttaantuu :)

    VastaaPoista
  2. Tuntuu jotenkin vielä tukalammalta, kun se on humpsahtanut tuonne alas. :D Mielelläni nukkuisin, mutta kun ei saa nukuttua niin ri mahda mitään. Ja ristiäissuunnittelutkin on jo aika hanskassa. :)

    Onhan se paras, että vauva malttaisi sinne täysiaikaisuuteen(rv37) asti kelliä siellä kohdussa. Tälle oon kohta valmis huutamaan, että: " Tule jo ulos!" :D

    VastaaPoista