torstai 20. helmikuuta 2014

Toimelias keskiviikko!

Kerrankin voin sanoa tehneeni kunnolla jotakin äitiysloman aikana! Ensin aamulla napattiin Maltti kyytiin ja vietiin rokotuksille. Vähän se aristeli uutta paikkaa, mutta rokotuspiikkiä ei edes huomannut. Otettiin samalla myös passi, kun ulkomaille aiotaan kuitenkin jossain vaiheessa suunnata näyttelyihin. Juho meni kouluun ja itse lähdin kaupungille koiran kanssa kävelemään ja sosiaalistamaan. Käveltiin toria edestakaisin ja tulihan siinä paljonkin ihmisiä silittelemään. Pelottavin oli Maltin mielestä mies, joka ajoi kolmipyöräisellä polkupyörällä, mutta lopulta uskalsi häntäkin haistella. Autot vielä vähän pelottaa, mutta muuten reissu meni tosi hyvin! Käveleminen vain sai aikaan supistelun ja oli pakko istua autossa jokunen tovi, ennenkuin jatkoin matkaa.

Maltti 12vko

Sitten käytiin pyörähtämässä Mustissa&Mirrissä. Ostin lisää koulutusnameja koirille ja röhkivän possun leluksi. Tuon Mustin&Mirrin yhteydessä on Isku ja siellä oli menossa jokin remppa. Kamala meteli, mutta ei Maltti onneksi liiemmin pelännyt.

Pojat leikkii 

Sitten pyörähdys kaupassa. Kassalla edessäni oli vanhempi pariskunta, jotka laittoivat kassahihnalle tavaraa korista. Mies tipautti vahingossa verigreipin lattialle kassahihnan väliin. Hetken aikaa yritti sitä jaloilla saada potkittua takaisin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Niinpä sukelsin kassan alle ja nostin verigreipin hihnalle. Pariskunta oli todella otettu ja kiiteli kauheasti. Olivat palkkiotakin maksamassa, kun yritin selittää ettei tuollaisesta nyt mitään tarvitse. Kyllä sitä tällaisen pallon kanssa edelleen pystyy!

Illalla leivottiin Juhon kanssa valkosuklaa-mustikkamuffinsseja! Tehtiin tupla-annos taikinaa, niin saadaan pakastettua osa tulevaa varten. Ensimmäisistä muffinsseista tuli liiloja ja lopuista ruskeita. :D Ei tainnut taikina olla kunnolla sekoittunut noissa jälkimmäisissä. Tässä kuitenkin vielä ohje, jos joku innostuu leipomaan! Ovat muuten hyviä!

Valkosuklaa-mustikkamuffinit

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl Flora vanillaa
80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
1 1/2-2 dl mustikoita

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä murusiksi leikattu tai rouhittu suklaa ja jäähtynyt rasva.
Lisää Flora vanilla ja lopuksi varovasti sekoittaen mustikat.

4. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.



Valmiina menemään uuniin


Juho pursuttaa muotteihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti