tiistai 18. helmikuuta 2014

Neuvolakuulumisia 31+3

Eilen oli neuvola. Istuin odottamaan vuoroani ja samassa odotustilassa oli nuori nainen kahden lapsen kanssa. Vanhempi oli n. 3-vuotias poika. Poika teki hellalla ruokaa ja tarjosi minullekin "makaroonia." Ensimmäistä kertaa koko raskausaikana hellyin ajatukselle, että kohta meilläkin taapertaa pieni poika keittämässä makaroonia. Ainakin, jos yhtään isäänsä tulee!

Aluksi terveydenhoitaja kyseli, olinko ottanut jo influenssarokotteen ja kerroin ottaneeni sen jo syksyllä. Nythän keskustelut käyvät kuumana, kun uusi sikainfluenssa-aalto on pyyhkäisemässä Suomessa. Juteltiin sitten rokotuksista jonkin aikaa. Sanoin, että minusta on hölmöä, että yksi uusi rokote saa koko väestön aivan sekaisin ja media pyörittää tätä fiaskoa vielä enemmän. Olen toki samaa mieltä, että uusia rokotteita vastaan on hyvä olla vähän skeptinen, mutta sitä en ymmärrä, etteivät jotkut vanhemmat halua rokottaa lapsiaan MRP-rokotteella, jota on pistetty ihmiseen jo niinkin kauan. Luulisi, että tämän ajan sisällä olisi jo löydetty tuon rokotteen haitat, jos niitä on. HPV-rokotteesta on itsekin skeptinen, samoin sikainfluenssasta, mutta esim. perus influenssarokote on vuosi vuodelta sama. Vain vasta-aineita muokataan sen mukaan, millaista virusta odotetaan. Aikanaan en itsekään ottanut sikainfluenssaa ja sairastinkin sen pois. Tosin sain jälkitautina aivokalvontulehduksen, mutta tulipahan sairastettua. Hoitaja kysyi myös, onko kummankaan lähisuvussa ollut tuberkuloosia. En usko, en ainakaan ole kuullut. Niinpä rastittiin neuvolakorttiin, ettei BCG-rokotusta suositella lapselle. Rokotusta suositeltaisiin, jos olisimme muuttamassa vuoden sisään ulkomaille. Kyllä houkuttaisi muuttaa Intiaan, mutta sitä byrokratian määrää ei jaksa kukaan täysjärkinen ihminen. Jo pelkkä vuoden oleskelu vaati ainakin 20 reissua poliisiasemalle ja pinkan papereita. Enkä kyllä haluaisi kasvattaa lastani Intiassa. "Äiti kato! Mä löysin pytonin metsästä!" Huhhuh!

Goa beachin auringonlasku 2013
Ja asiaan. Painoa oli tullut viikkoa kohden +969g. Viimeksi pudotus oli niin roima, että tämä on kuulemma oikein hyvä. Nyt alkuraskaudesta painoa tullut +5,7kg. Verenpaine jatkaa samassa linjassa, kuin aiemminkin 131/78 ja pissa edelleen puhdas. Hemoglobiini myös pysynyt lähes samana ja nyt oli tasan 100. Vauva oleilee edelleen pää alaspäin ja kohddunpohjan korkeus 28cm, mikä menee täsmälleen keskikäyrällä. On meillä sitten ainakin keskivertovauva. :D

Seuraava neuvola varattiin reilu 2vkon päähän. Välissä meillä on käynti synnärillä synnytysvalmennuksessa. Kaikki siis enemmän kuin hyvin ja tällä on hyvä jatkaa viikkoa.

6 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida tähän sen verran, että tämän vuotinen rokotushan sisältää ns. sikainfluenssarokoteen myös, eli suojan H1N1-genotyyppiä vastaan. Turvallinen rokote toki silti kyseessä, mutta pisti silmään tuossa tekstissäsi tämä epäkohta :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen taas innoissani ottamassa jokaista rokotetta ja osallistumassa kaikkiin mahdollisiin testiryhmiin, joita Tyks suoltaa. Tosin siinä on tämä oma ammatinvalinta taustalla, kun terkkariksi opiskelen.. Osaa sitten kertoa kokemuksella miten mikäkin toimenpide tehdään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voikin toki vaikuttaa. :D Voit olla sitten kaikkien koekaniini ;)

      Poista
  3. Hyvänmielen postaus!! Kiva kuulla, että kaikki oli hyvin! Me ei koskaan menty synnärille tutustumaan. Mulla oli niin kauhee synnytyspelko etten halunnut puida asiaa kuin vasta sitten kun se oli ajankohtanen =D en tiedä oliko siitä mtn hyötyä heh mut en vain halunnut mennä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taas käytiin vaan parissa perhevalmennuksessa, kun tuntu ettei saada niistä mitään uutta irti. :) Jokainen tavallaan. :)

      Poista