keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Dominoita ja smoothieita

Eilen kävin jälleen neuvolasss tarkistuttamassa paineet ja neuvolatäti päätti samalla katsoa kaiken muunkin. Pissanäyte oli puhdas ja paineet 127/79. Vauva oleilee yhä raivotarjonnassa ja toivottavasti siinä pysyykin! Syke kuului kauniisti +138. Ainoa, mikä nauratti oli painonnousuni. 31.1 se oli +1584g ja nyt 4.2 -2975g. Neuvolatäti sanoi, että näyttää niin hirveältä, ettei hän haluaisi edes kirjata tätä ylös! Painon äkillinen muutos johtuu kuitenkin varmaan vain nesteen lisääntymisestä ja nyt poistumisesta. Painoa on tullut raskauden alusta +3,9kg eli voin olla hyvillä mielillä raskauskilojen kanssa. Seuraava aika sovittiin kahden viikon päähän 17.2. Nyt viimeisellä kolmanneksella aletaan seurailla kahden viikon välein. Neuvolatäti oli todella ihmeissään myös vauvan suuresta koosta, sillä sokerirasitus oli ollut niin täydellinen. Jätkä on vain ottanut kasvuspurtin nyt. :)

Muutaman päivän on ahdistanut oma koko. Ei vatsan koko niinkään vaan yleisesti. Tosin tiedän, että sitten voi alkaa taas treenaamaan, kun vauva on maailmassa eikä tällä nyt pitäisi päätänsä vaivata sen enempää. Eikä minulle kuitenkaan ole tullut mitään +12kg vaikka en ole yhtään seurannut syömisiäni vaan syönyt aina sitä, mitä tekee mieli. Nyt on tehnyt kauheasti mieli dominokeksejä ja niitähän tuli sitten ostettua. Tänään leivotaan Juhon kanssa myös runebergin torttuja, runebergin päivän kunniaksi. Eilen intouduin tekemään smoothieta. Hedelmäsmoothieen tuli banaania, ananasta, omenaa, päärynää ja maitorahkaa. Toiseen smoothieen odottaa vielä ainekset kaapissa; mustikkaa ja persikkaa.

Eilen, kun katseltiin telkkaria, vatsani päältä näki kun jätkä käänsi kylkeä. Oikealle puolelle ilmestyi kohouma ja Juhokin naureskeli asialle. Oli jännää huomata, kuinka kääntyminen näkyy noin helposti ulospäin. Illalla taas kun mentiin nukkumaan niin jätkä potki kuin julmettu. Rauhottui tosin heti, kun Juho laittoi käden vatsan päälle ja höpötti vauvalle.

Nyt olen sairaslomalla tämän viikon ja yritän parannella migreeniä. Aina välillä näen lentäviä valopisteitä, mutta muuten olen melkein jo oppinut elämään säryn kanssa. Jos tänään vielä lämmittelisi miedon saunan ja illalla teetä ja runebergin torttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti