maanantai 30. joulukuuta 2013

Yö sairaalassa

Eilen illalla alkoi alaselkään pistämään ja lämpö nousi. Yritin laittaa kanin takaisin häkkiin, enkä päässyt kyykkyyn. Sain jalalla jotenkin tökittyä sen häkkiinsä. Mittari näytti 37,5, kun lähdin hakemaan Juhoa töistä. Koko päivän oli etonut, enkä ollut juurikaan mitään syönyt.

Mentiin nukkumaan ja sammuin samantien. Tärisin, kun palelin niin paljon. Yöllä heräsin kahden aikaan. Olin ollut jo pidempään hereillä, kun selkä särki ja aina kylkeä kääntäessä alkoi oksettamaan. Silittelin Juhoa ja kun hän heräsi sanoin, etten pysty nukkumaan kun on niin huono olo. Juho haki minulle mehua ja kuumemittarin, mikä näytti 38 astetta.

Ajettiin sairaalaan ja kun olin vartin istunut odotusaulassa oli pakko käydä oksentamassa muutaman kerran. Olo helpottuikin hieman. Tulipa todistettua, ettei ison vatsan kanssa ole helppo oksentaa. Hoitaja mittasi saman lukeman kuumeessa ja verenpaine oli koholla 128/83. Virtsanäytteessä proteiinit ja leukosyytit koholla. Lääkäri katsoi kohdunkaulan ja nyt odotellaan verikokeiden ja gynekologin mielipieltä asiasta. Aluksi veikattiin munuaistulehdusta tai raskausmyrkytystä ja nyt se ikävästi näyttää kallistuvan raskausmyrkytyksen puolelle. Ikävä vuodenvaihde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti