tiistai 7. tammikuuta 2014

Päivien kulkua

Ajattelin kirjoittaa päiväni kuluista tälleen yleismaalisesti. Vuorotyössä ollessa päivien kulku on aina erilainen riippuen siitä, menenkö iltaan vai aamuun töihin vai jotakin siltä väliltä. Tänään olen menossa iltavuoroon ja siksi päiväni kulku on kutakuinkin tällainen.

Ed makaa keittiön nurkassa
Herään joskus klo 9 aikaan aamulla ja käännän kylkeä vielä tunniksi eteenpäin. Nyt olen nukkunut taas vähän vaihtelevasti ja yritän saada kaikesta unesta kiinni, mitä vain ikinä pystyn! Sänkyä en ole pitkään aikaan jaksanut pedata, jos emme odota vieraita. Siinä pitäisi ehkä hieman skarpata. Ylös rappusia ja Edi ulos häkistä. Tänä aamuna se ei yrittänyt repiä ovea auki, (suuri yllätys!), vaan makasi tyytyväisenä häkissään, kun oven avasin ja siitä 10min päästä lähtikin jo ulos.


Sitten aamiainen. Olen aina ollut todella huono syömään aamupalaa, mutta nyt olen yrittänyt ryhdistäytyä tässä asiassa. Aamupalaani kuuluu aina tee, yleensä Twiningsin Earl Grey. Olen kauhea teehamstraaja ja kaapeistamme löytyy valehtelematta ainakin 30 eri lajia teetä, vaikka juonkin melkein aina tuota samaa. Vain tietyissä mielentiloissa juon jotakin muuta. Ennen synnytystä pitää ostaa vielä Clipperin vadelmateetä, jota on kehuttu teeksi, mitä kannattaa juoda ennen synnytystä. Vähentää kuulemma synnytyskipuja ja edesauttaa synnytystä. No, tulipahan eksyttyä taas aiheesta. Viime aikoina olen juonut paljon omenatäysmehua, mutta nyt hemmottelin itseäni ja ostin god morgon-mehua. Eko-mehussa on porkkanaa, sitruunaa, omenaa ja appelsiinia ja on muuten hyvää! Kunnon vitamiinipommi. Nyt ostin Olo-jogurttia, kun on röyhtäyttänyt koko ajan ja röyhtäilyt ovat loppuneet. Lisäksi Ladyvita Mama-lisäravinteet aamuun x 3. Aiemmin oli käytössä Multivita raskaus, mutta olen näistä pitänyt enemmän, vaikka ovatkin kalliimpia, sillä niiden sisältämät määrät ovat suurempia. Tuossa pakkauksessa on 120 tablettia ja niitä otetaan 3 x päivässä. Eli kestää sen reilu kuukauden. Multivita raskaus sisältää kanssa 120 tablettia ja niitä otetaan vain yksi/päivä, eli kestää huomattavasti pidempään. Tosin uskon syöväni noita vitamiineja vain synnytykseen asti ja sitten lopettavani, jos arvot näyttävät hyvältä.

Sitten koiran kanssa ulos tuohon harmaaseen ja sateiseen säähän. Naapureiden kanssa höpöttelyä ja postin haku, joka toi vain mainoksia onneksi. Koira tekee tarpeensa ja takaisin sisälle. Nyt en ole pystynyt tekemään pitkiä lenkkejä, sillä selkäni on ollut niin kipeä. Pitää hommata se tukivyö, että pennun kanssa pääsee sitten liikkumaan. Tosin ison koiran kanssa ei alkuun mennäkään mitään maratonmatkoja onneksi. Olemme Juhon kanssa sopineet, että Maltti koulutetaan alusta lähtien siihen, että se kävelee kauniisti, jotta voin sitten vaunujen ja koirien kanssa kulkea äitiyslomalla.

Sisällä aukeaa tietokone ja kirjoitan blogin. En muuten kauhean kauaa viihdy tietokoneella. Kaiken muun tarvittavan teen aina kännykän välityksellä. Tuntuu, että läppäreistäkin on tullut jotenkin kömpelöitä käyttää. Kännykällä pystyn selaamaan samat asiat läpi. Vain kirjoittaminen on mukavampaa läppärillä.

Eilen loppiaisena siivottiin koko kämppä Juhon kanssa, joten siitä ei tarvitse tänään huolehtia. Pyykit laitan vielä narulle ja Juho lupasi illalla tiskata, joten siinä tämän päivän siivoukset. Eilen järjestettiin myös pinnasänky makkariin ja laitettiin vauvanvaatteet järjestykseen kaappiin. Muutama 50cm vaate pitää vielä hommata, samoin sukkia ja housuja kokoon 60cm. Tämän lisäksi harsoja ja pieniä froteepyyhkeitä. Ikea-reissu tulee vastaan maaliskuun alussa, kun Juholle tulee opintolaina. Silloin haetaan portti portaisiin ja säilytyslaatikot hoitopöydän alle. Tänään käyn vielä ennen töitä Bodyshopilla katsomassa kaakaorasvaa vatsaani. Yksi työkaveri suositteli sitä kosteuttajana ja uskon sen tuoksuvan paremmalta kuin bio-oil. Vatsassani tai rinnoissani ei ole yhtään raskausarpea! Jopa neuvolantäti sanoi, että minulla on todella kaunis maha, kun arpia ei ole ilmestynyt. En tosin noita arpia olisi stressannut, sillä käteni ovat niin täynnä arpia, että tuskinpa muutama arpi vatsassa enää missään tuntuisi.


Sitten pitäisi alkaa harkita jo töihin menoa, jotka alkavat klo 16. Meillä menee Juhon kanssa ikävästi ristiin koko viikon työvuorot, kun olen iltavuorossa ti-pe ja Juholla on koulua ja perjantaina lisäksi iltavuoro. Perjantaina tosin mennään yhdessä aamulla siihen sokerirasitukseen ja neuvolaan ja sieltä sitten töihin. Ensi listoissa minulla on onneksi aika pitkälti aamua, niin voidaan kulkea samalla autollakin, ettei turhaan tarvitse kahdella kulkea.

Paljon olisi aiheita kirjoittaa, mutta taidan huomenna kirjoittaa enemmän ja nyt laittaa pyykit kuivumaan ja rentoutua hetken. Sitten kaupungille ja pikkuhiljaa töihin. Mukavaa arkiviikon alkua kaikille!

5 kommenttia:

  1. Huh, mun ei onneksi tarvitse mennä sokerirasitukseen, ellei arvot heitä yhtäkkiä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä joutuu kaikki ensisynnyttäjät. Ikävähän tuo on, mutta toisaalta hyvä että katsovat kaiken olevan hyvin. :)

      Poista
  2. Äitiyspakkauksessa oli ainakin ennen iso paketti harsoja, joita ei hirveän kauan edes tarvinnut. Älä osta turhaa tavaraa, vaan katso ensin mitä pakkaus nykyään sisältää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me kauhean paljon ollakaan ostettu. :) Äitiyspakkauksen jälkeen katsotaan sitten tilanne uudemman kerran. :)

      Poista