torstai 30. lokakuuta 2014

Jos ylipaino on ylivoimaa niin alipaino on...?

Päivä alkoi kauhean hyvin. En ollut väsynyt aamulla lähtiessäni töihin ja töissäkin oli kiva fiilis. Juho ja Eino tulivat vastaan töihin ja aurinko paistoi. Siitä se alamäki sitten alkoi.

Kotiin oli tullut kirje sairaanhoitopiiriltä. Avatessani sen huomasin sen olevan vain sanelu kirurgilta, joka oli tutkinut polveni. Luin samat jupatukset uudestaan, kunnes pysähdyin lauseeseen: "10kg painonpudotus voisi lievittää oireita." Suutuin ja saatoin muutaman kyyneleenkin tirauttaa. Olen juuri päässyt yli ulkonäköpaineista ja pitkästä aikaa ollut tyytyväinen siihen, miltä kroppani näyttää. Olen oppinut hyväksymään vielä hieman pehmeän vatsani raskausarpineen ja nyt tulee joku, joka rivien välistä haukkuu ylipainoiseksi. En ole ylipainoinen minkään käyrän mukaan. Painan 70kg ja olen yli 170cm pitkä. Minun pitäisi siis laihduttaa 60kg asti.


Samantien alkoi kauheat itsesyytökset. Ei tehnyt mieli syödä mitään. Juoksisin varmaan lenkkejä, jos polvet kestäisi. Miksi tämän sairaan valtion pitää ihannoida langanlaihoja malleja, jotka elävät vitamiineilla ja vedellä. Malleilla, joita ei tunnistaisi naisiksi, jollei heilläkin pitkät hiukset ja meikkiä. Jos olet normaalipainoinen, olet xl-malli. M-koko on kriisi, puhumattakaan koosta 40!

Pakko tunnustaa, että olen itsekin syyllistynyt tuohon kriiseilyyn. Vaikka paitani ovatkin kokoa s ja housut kokoa 38 koen kriisiksi, jos koko suurentuisi. Miksi? Minulla on rakastava avomies ja ihana poika, jotka rakastavat minua tällaisena. Enkä mielestäni ole ollut seksuaalisestikaan vähemmän haluttavampi. Ja Herranen aika! Minä olen synnyttänyt 6kk sitten! Pitäisikö äidin olla jo 1kk synnytyksen jälkeen täysin kunnossa ja freesin näköinen.


Välillä tekisi mieli nostaa kytkintä ja muuttaa ulkomaille. Aloittaa kokonaan uusi elämä uudessa kulttuurissa, missä ei länsimaalaisten sairas medianäkökulma tule esille.

Nyt sitten alkaa dieetti ja katsotaan tuoko se helpotusta sitten polvikipuihin. Ei kai tässä muukaan auta.

3 kommenttia:

  1. Ihan kauheeta! :o ja vielä lääkärin suusta... haistakoot pitkä p....

    VastaaPoista
  2. Satuin iha vahingossa siu blogii ja aloin lueskelemaa hymyssä suin ku kiva blogi ja hyvää tekstii :) sit tuli kiukku... 10kg painon pudotus..?! Ja lääkärin suusta. En osaa sanoa mikä nykymaailmassa on lääkäreiden mielestä ylipainon puolella ja kuinka hoikkia ihmisten pitäis olla et lääkärit ottais esim polvi tai selkäkivuista jotai muuta kantaa ku "painon pudotus auttaisi" ... Ite oon kanssa samoissa pituus luokissa siun kanssa ja painoa on enemmän ku siulla. En silti koe itteäni lihavaksi ja jos lääkäriltä tollasta tekstiä saisin ni kyllä tulis huuto ja itku! Miun mielipide on se et jokasen tulis olla ylpee vartalostaa sellasena ku se on. Kaikkien ei kuulu olla langan laihoja ja laihuus pelkästään ei ole kauneutta. Kauniimpaa on itsevarma nainen, omassa kropassaan ja omilla muodoillaan. On myös kaks eri asiaa elää normipainoisena ja terveillä elämän tavoilla, ku langanlaihana ja just siu sanojen mukaa veellä ja vitamiineil. Huh huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Nyt on paino tippunut 5kg siitä, mitä olin kun aloin Einoa odottamaan. Ehkä sitä kohta osaa olla ottamatta tuollaiset kommentit itseensä, mutta kyllä se pahalta tuntui. Mutta tätä tämä nykymaailma valitettavasti on.

      Kiitos kommentistasi :)

      Poista