maanantai 20. lokakuuta 2014

Mutta miltä vauvasta voisi tuntua?

Olen ihmisenä ollut aina sellainen, että mietin aina miltä toisesta mahtaa tuntua. Siksi on vaikeaa katsoa surullisia elokuvia tai ohjelmia, koska samaistun niissä oleviin ihmisiin. Nyt viime päivinä olen alkanut miettiä, miltä mahtaa Einosta tai vauvasta ylipäätään tuntua.

1) Vauva herää itkien.
Ehkä vauva on nähnyt pahaa unta. Olen itsekin joskus herännyt itkien pahaan uneen. Voi myös olla, että vauva pelästyy herättyään yksin. Mitäpä jos sinä heräisit oudosta paikasta pimeässä täysin pakokauhussa?

2) Vauva itkee nälkäänsä
Pienten lasten vatsa kestää vähemmän nälkää kuin aikuisten ja tyhjentyy useammin.  Aikuisen ihmisen nälänsietokyky on huomattavasti parempi, mutta mietitään asiaa suhteutettuna. Mitä jos sinulla olisi niin nälkä, että itkisit?

3) Paljon vieraita ihmisiä ympärillä
Mitä jos heräisit vieraasta paikasta ja ympärilläsi olisi joukko ihmisiä, joita et muista nähneesi ja jotka koskettelevat sinua ja puhuvat sinulle?

4) Vauva turhautuu lattialla olemiseen
Ainakin meillä Eino turhautuu ollessaan pitkään lattialla. Toisaalta miettikäähän, jos ette itse pääsisi liikkumaan vaan joutuisitte makaamaan aina siinä paikalla, mihin joku teidät laskee.

5) Vauva turhautuu syödessä
Olisi varmasti vaikeaa, jos joku muu syöttäisi, etkä itse pystyisi sanomaan mitään. Suuhusi laitettaisiin ruokia, mitä et voi sietää tai sitä lapotaan liian nopeasti. Ruoka voi olla liian kylmää tai kuumaa mielestäsi.

Nämä kaikki ovat tietenkin kärjistettyjä tilanteita, enkä tarkoita, etteikö lasta saisi jättää yksin hetkeksikään. Ja emmehän me voi tietää, mitä lapsen mielessä tapahtuu.



Oletteko miettineet koskaan asiaa näin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti