keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Hyvä äiti vs huono äiti

Hyvä äiti on kotona pitkään. Hyvä äiti imettää mahdollisimman pitkään. Hyvä äiti unohtaa oman elämänsä lapsensa takia. Hyvä äiti ei koskaan valita. Hyvä äiti siivoaa, pyykkiä, hoitaa lapsen ja tekee ruuan päivittäin. Mitäpä sitten jos onkin tämän kaiken vastakohta? Onko tällöin huono äiti.

Itse en halua olla paria vuotta kotona lapsen kanssa. Nautin vauvan kanssa olosta, mutta kaipaan myös aktiviteettia. Asia olisi ehkä eri, jos pystyisi harrastamaan vauvan kanssa jotain, ystävien kanssa voisi käydä kahvilla tai he voisivat tulla kyläilemään. Nykytilanteessa en voi ajatella tuollaista vaihtoehtoa. Juho tekee viikossa 10h työpäiviä 5-6 ja silloin minä istun kotona vauvan kanssa. Ystävät asuvat kaukana ja yksi auto rajoittaa liikkumiset hyvin minimiin. Käytännössä istun sisällä koko päivän. Nyt kun polvetkin ovat alkaneet taas reistailla. Tammikuussa haluaisin aloittaa koulun jos pääsen sisälle. Haluan kuitenkin, että tulevaisuudessa minulla on ammatti jossa viihdyn.

En pystynyt imettämään kauaa, sillä maidontuotanto loppui. Vieläkin kuulee arvostelua asiasta, jolle ei itse mahtanut mitään. Stimuloinnit ja lääkkeet testattiin samoin ihokontakti, mutta ei auttanut.

Olen äiti, mutta samalla olen myös avovaimo Juholle ja ystävä ystäville. Minussa on monta puolta eikä niitä voi sulkea pois. Niitä pystyy kuitenkin yhdistämään enkä tiedä onko se niin väärin?

Valittaminen on inhimillinen piirre. Kenenkään elämä tuskin on täysin ruusuilla tanssimista ja valittamalla tuodaan esiin omia tunteita. Se kuuluu asiaan. Itse olen valinnut tulla äidiksi ja tiedostanut sen tuovan mukanaan esim. väsymystä, mutta kai silti saa ilmaista olevansa väsynyt? Kyllä moni on valinnut myös ammattinsa ja valittaa siitä, miten työ ei olekaan mieluista. Se ei tarkoita, että haluaisi hypätä ajassa taaksepäin tai että haluaisi muuttaa asioita. Sillä vaan kerrotaan, mitä tunnetaan.

Millaisia huono äiti-kokemuksia teillä muilla on ollut? Oletteko arvostelleet muiden äitiyttä vai onko teitä arvosteltu? Mikä määrittää hyvän tai huonon äidin?

2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti, tosin itse en äiti ole joten omia kokemuksia asiasta ei ole. Tosin ulkopuolisenakin huomaa ihan nämä samat asiat. Kauhea kommentti pommitus päällä, mutta tulee nyt näköjään selailtua ihan urakalla blogiasi. Mukava saada uutta luettavaa!

    VastaaPoista