keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

3kk neuvolakuulumiset

Niin aika taas vierähti ja meidän iso pienimies täytti 3kk. Neuvola jännitti aivan mielettömästi rokotusten vuoksi. Eino oli oma tyytyväinen ja hymyilevä itsensä ja neuvolatäti sanoikin pojan olevan flirttaileva hurmuri!

Ensin päästiin vaa'alle ja Einon paino olikin jo 8440g! Pituuttakin oli tullut 2cm lisää kuukaudessa ja oli nyt 64,0cm. Paino menee käyrällä +20(!) Ja pituus käyrällä +2. Kuulemma tasoittuu, kun lähdetään liikkeelle. Vauvoja ei saisi muutenkaan kuulemma vertailla, kun kehittyvät niin eri tahtiin. Pään ympärys 43,3cm. Iso kuula! :D Sitten Einolle näytettiin naaman kuvaa, jota piti seurata ja sehän kiinnosti hurjasti!

Sitten ikävämpi osuus eli ne rokotukset. Rota syötiin hieman irvistellen. Ei taida meidän pojasta ikinä tulla mikään kunnon sokerihiiri! Juho piti Einosta kiinni rokotteiden ajan. Ensimmäisen jälkeen itkettiin hetki ja rauhoituttiin, mutta toisen jälkeen itku jatkui pidempään. Annoin Einolle maitoa ja se auttoi hetkeksi, mutta kyllä näki, että poikaa sattui. Meinasin itsekin purskahtaa itkuun. Neuvolatäti kirjoitti korttiin: "Mainio hymypoika. Hienosti seuraa ympäristöä. Ääntelee. Kasvaa vauhdilla. Rokotukset harmittaa hetken."

Illalla Eino oli tosi itkuinen. Oikein lohdutonta itkua. Pientä lämpöäkin alkoi nousta ja annettiin nestemäistä särkylääkettä, jolloin nukahti samantien. Vielä aamullakin intranetiin, mutta sitten saatiin meidän hymypoika takaisin.

Seuraava onkin sitten 5kk neuvola kokonaan uudessa neuvolassa, kun muutettiin. Silloin ei onneksi rokotuksia vaan lääkärin vastaanotto.

6 kommenttia:

  1. Onpa teillä potra poika! :) Meidän Alina painoi 6 kk neuvolassa 8150 g. Vauvat on niin yksilöllisiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on pojassa kyllä sen verran painoa, että kantaminen rupee tuntumaan ihan työltä jo. :D

      Poista
  2. Ihana poika! Kaikki tosiaan kasvavat yksilöllisesti, mutta itseä ainakin "hurjistuttaa" meidän pojan hurja kasvu :) Eilen käytiin 3kk neuvolassa ja pituutta oli jo 65,5cm, joka viikko on 1cm tullut lisää. Paino oli alkanut nyt tasaantua, nyt oli 7650g :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo kasvu hämmästyttää, mutta innolla odotan sitten sen tasaantumista, kun lähtee liikkumaan. Ja pää asia, että on täysin terve poika :)

      Poista
  3. Voi, ompas niin hellyttävä tapaus!

    VastaaPoista