maanantai 10. maaliskuuta 2014

Reissua ja synnytyspelästys!

Lauantaina ajeltiin aurinkoiselle Tampereelle. Käytiin kummitädillä kahvilla ja pyörähdettiin maltillisesti Ikeassa. Hankittiin muutama tarjoilukulho, soppakauha, pari tuoksukynttilää, pikkupyyhkeitä, pari nokkamukia, vaipparoskis, yövalo ja hylly. Oli rankkaa kävellä niinkin isossa kaupassa, mutta päätettiin hakea kuun lopussa vielä vähän keittiötarpeita. Sitten mentiin mummolle, jossa pöydät taas notkuivat ruokaa. Syötiin hyvin ja katseltiin kuvia meidän Intian reissulta ja mentiin lopuksi nukkumaankin suht myöhään. Tai no meidän myöhään. Ei kello ollut kuin 2130. :)

Lauantaina menin laitattamaan itselleni rastat ja Juho meni sillä aikaa kaverillensa. Kyllä oli rankkaa istua reilu 6h paikallaan! Loppujen lopuksi kävin vessassa ja kun olin lähdössä, holahti housut märäksi! Melkein tragikoominen tilanne! Hyppäsin autoon ja sanoin Juholle, että joko pissasin housuuni tai sitten humahti vähän lapsivettä. Naureskelin kuitenkin, ettei ole mikään kiire ja niinpä ajettiin takaisin kotikaupunkiin. Siellä soitin sitten synnärille ja kysyin, miten pitäisi toimia. Alkuun sanoi, että voin rauhassa yön yli odottaa ja tarkistuttaa asian huomenna neuvolassa, mutta vähäisten viikkojen takia pyysi lopulta näytille. Sanoi myös, että pitäisi ottaa sairaalakassi mukaan, jos joudun sinne jäämään. Ensiavusta sairaanhoitaja ohjasi meidät iloisesti synnytyssalien oville ja höpötteli ihanasta maalisvauvasta. Oli pakko sanoa, että toivotaan että on väärä hälyytys, kun laskettuun on kuitenkin vielä reilu kuukausi. Synnärillä mentiin käyrille, jossa jätkällä oli kivaa möyriä. Hyvä käyrä kuitenkin ja muutama supistus, mitä en edes tuntenut. Kätilö teki varovaisen sisätutkimuksen ja edelleen olen kuulemma sormelle auki. Pää ja sikiökalvot tuntuivat selvästi, eli tosi alhaalla kyllä oleilee jo. Onneksi tikkutesti näytti negatiivista eikä kyseessä siis ollut lapsivesi vaan varmaankin vesittynyt valkovuoto! Kyllä säikäytti! Sanoin käyrillä maatessa Juholle, etten aio vielä synnyttää, kun en ole henkisesti valmis! Ja parempihan olisi, että täysiaikaisena syntyisi vaikka nytkin on vauva jo hyvässä kunnossa. Juttelin kotiin mennessä vauvalle, että kaksi viikkoa saisi vielä sisällä olla ja sitten tervetuloa! Katsotaan ottaako oppiin.

Tänään järjestin vauvan tavarat paremmin ja roudasin kaikki steriloitavat tavarat yläkertaan. Vaunuihin asensin kosteussuojan, mutta pinnasänkyyn jäi vielä laittamatta. Samoin hylly ja yölamppu jää Juhon asennettaviksi. Ärsyttävät naulat ja ruuvit ja pah!

Nyt on muuten virallisesti lähtenyt maitobaari käyntiin! Rapsuttelin tossa yksi ilta tissin alusta, kun huomasin rintojen alkavan vuotaa tällöin. Hurjaa!

Nyt nokka kohti neuvolaa! Päivittelen sitten sieltä saadut tiedot tänne.

5 kommenttia:

  1. Vau, mistä oot ostanu tollasia vaaleanpunaisia lokerikkoja hoitopöydän alle? Näyttää tosi kätsyiltä!! Miulle kans! :)

    VastaaPoista
  2. Ihan Ikeasta. :) Väri on oikeastaan sellainen hailakan liila, kuvä vähän vääristää. :)

    VastaaPoista
  3. Okei :) Pitääkin käydä siellä etsimässä tuollaiset! Oliko muita värivaihtoehtoja?

    VastaaPoista
  4. Mustana oli ainakin ja taisi olla vielä valkoisenakin. Ovat nyt tarjouksessa 4,99e ;)

    VastaaPoista