tiistai 30. syyskuuta 2014

Uusi perheenjäsen!

Kävimme viime sunnuntaina katsomassa mahdollista uutta perheenjäsentä meille ja rakastuimme tähän Taavi-herraan. Taavi on siis 4v Pesukarhukoira FI CH Envy Me Dante. Pojat tulivat tosi hyvin juttuun keskenään. Juoksentelivat yhdessä tarhassa ja haistelivat paikkoja. Einosta Taavi tykkäsi myös ja nuoli Einon naaman. :) Nyt pitää sopia vain päivä, jolloin haetaan Taavi meille.

Koska pesukarhukoiria on Suomessa niin vähän, niin lainaan tekstiä Kennelliitolta hieman pesukarhukoirista.

"Pesukarhukoira(BLACK AND TAN COONHOUND)
 ALKUPERÄMAA: USA
KÄYTTÖTARKOITUS: Ajava koira.
FCI:N LUOKITUS: Ryhmä 6 ajavat koirat, alaryhmä 1 suuret ajavat koirat; käyttökoetulosta ei vaadita.
YLEISVAIKUTELMA: Pesukarhukoira on ennen kaikkea työkoira, joka jäljestää ja ilmaisee puussa olevan riistan. Se kestää talven kylmyyden ja kesän kuumuuden ja pystyy työskentelemään vaikeissakin maastoissa. Koska sitä käytetään pääasiassa puussa olevan pesukarhun jäljittämiseen ja ilmaisemiseen, se metsästää ainoastaan hajun perusteella. Ominaispiirteidensä ja rohkeutensa ansiosta coonhound toimii erinomaisesti myös peuran, karhun, puuman ja muun suurriistan metsästyksessä. Rodun kotimaan rotuyhdistys toivoo tuomareiden kiinnittävän suurta huomiota näihin ominaisuuksiin arvioidessaan koiran ansioita. Yleisvaikutelma antaa kuvan voimakkuudesta, ketteryydestä ja valppaudesta. Pesukarhukoira tekee vaikutuksen pitkällä askeleellaan ja voimakkailla rytmikkäillä liikkeillään. Rodun työskentelytavan vuoksi koiralla tulee olla keskivahva luusto ja hyvä lihaskunto. Urosten luusto ja lihaksisto ovat voimakkaammat kuin nartuilla.

TÄRKEITÄ MITTASUHTEITA: Rungon pituus mitattuna olkanivelestä istuinluun kärkeen on sama tai hieman suurempi kuin säkäkorkeus. Säkäkorkeus on suhteessa rakenteeseen, koira ei siis saa vaikuttaa korkea- eikä matalaraajaiselta.

KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE: Tasainen, avoin ja ystävällinen. Työskennellessään jäljestävänä koirana sen tulee kyetä yhteistyöhön muiden koirien kanssa. Jotkut yksilöt voivat olla varautuneita, mutta eivät koskaan arkoja eivätkä vihaisia. Aggressiivisuus ihmisiä tai muita koiria kohtaan on vakava virhe.

PÄÄ: Puhdaslinjainen; pituus kallon takaosasta kirsuun on uroksilla 23 – 25,5 cm ja nartuilla 20,5 – 23 cm. Ilme on valpas, ystävällinen ja innokas; nahka poimuton.
KALLO-OSA: Soikeahko. Sivusta katsottuna kallo on lähes yhdensuuntainen kuononselän kanssa.
OTSAPENGER: Keskivoimakas, niskakyhmyn ja kirsun puolivälissä sijaitseva.
KIRSU: Aina musta; sieraimet ovat hyvin avoimet.
HUULET: Hyvin kehittyneet antaen ajavalle koiralle tyypillisen ulkonäön.
HAMPAAT / PURENTA: Tiivis ja tasainen leikkaava purenta.
SILMÄT: Hasselpähkinänruskeasta tummanruskeaan ja lähes pyöreät, eivät syvällä sijaitsevat.
KORVAT: Alas ja taakse kiinnittyneet, kauniina laskoksina riippuvat antaen koiralle majesteettisen ulkonäön. Venyttämättä ne ulottuvat selvästi ohi kirsun kärjen ja ovat kiinnittyneet silmien tasolle tai alemmaksi.
KAULA: Lihaksikas, viisto ja keskipitkä. Ei liiallista kaulanalusnahkaa.
SELKÄ: Vaakasuora, voimakas ja vahva.
RINTAKEHÄ: Ulottuu vähintään kyynärpäihin. Kyljet ovat täyteläiset, pyöreät ja selvästi kaarevat, eivät litteät.
HÄNTÄ: Vahva, hieman selkälinjaa alemmaksi kiinnittynyt; asennoltaan vapaa, koiran työskennellessä häntä on suunnilleen suorassa kulmassa selkään nähden.
KÄPÄLÄT: Tiiviit; varpaat ovat tiiviisti yhdessä ja selvästi kaareutuneet, päkiät paksut ja vahvat.
TAKARAAJAT: Takaraajat ovat vahvaluustoiset ja lihaksikkaat, lonkasta kintereeseen pitkät ja jäntevät, kintereestä päkiään lyhyet ja vahvat. Koiran seistessä tasaisella alustalla takaraajat ovat runkoa taaempana ja välijalat suorassa kulmassa alustaan nähden.
POLVET JA KINTEREET: Hyvin kulmautuneet, eivät sisään- eivätkä ulospäin kääntyneet.

Tässä meidän Taavi :)

1 kommentti: