perjantai 21. marraskuuta 2014

Tasa-arvoinen avioliittolaki

Mietin pitkään lähdenkö kirjoittamaan aiheesta, mutta tulin siihen tulokseen, että nämä ovat mielipiteitä ja kun joku on toista mieltä, on se hänen mielipiteensä. Tämä on siis pelkästään oma mielipiteeni asiasta.

Minulla ei ole mitään homoja vastaan. Jokainen saa kuksia kenen kanssa haluaa tai rakastaa ketä haluaa, vaikka kahvikuppia jos niin haluaa. Ainoa, mikä itse homoudessa ärsyttää on siitä kehittynyt "muoti-ilmiö". Useimmiten julkkikset tosi-tv ohjelmista ovat joko bimboblondeja, joilla on hullut silikoonit tai stereotyyppisiä homoja. Miksi? Onko homous jotenkin hieno asia? Hienompi kuin heterona olo?

Homojen avioliittoa vastaan minulla ei ole yhtään mitään. Kirkko päättäköön kirkon osuuden ja valtio valtion sen suhteen. Mikä minä olisin rakkauden edessä seisomaan? Minun puolestani näyttäköön rakkautensa ja menköön naimisiin. Mutta...

Homojen oikeutta adoptioon en kannata. Voi olla, että kanta on muuttunut nyt oman lapsen myötä. Minusta jokaisella lapsella on oikeus isään ja äitiin. Kukaan nainen ei voi olla isä eikä kukaan mies voi olla äiti. Tässä en siis tarkoita nyt fyysisiä ominaisuuksia. Ainakin meillä mies tekee tuhat kertaa paremman ruskeakastikkeen kuin minä ja minä taas avaan samalla tavalla tukoksen putkesta kuin mies. Puhun niistä psyykkistä ominaisuuksista, mitä ei voi nähdä. Lapsi-isä ja lapsi-äiti suhteet ovat tärkeitä. Kummankin kanssa muodostetaan täysin erilainen suhde.


En väitä, että homopari olisi huonompi kasvattamaan lapsen kuin heteropari. En väitä, että homot eivät rakastaisi vai välittäisi lapsesta. Enkä väitä, että lapsen olisi parempi laitoksessa, kuin homoperheessä. Onhan maailmassa myös yksinhuoltajia ja lapsen yksin hankkineita naisia. En tiedä, mitä mieltä olen niistä, jotka lapsen hankkivat yksin. Mutta yksinhuoltajaksi mielestäni joudutaan. Homoparit eivät joudu adoptoimaan vaan päättävät.

Samalla tavalla haluaisin, että myös muut vähemmistöt saavat samat oikeudet kuin homot, jos lakialoite menee läpi. Mielestäni on väärin, että yksi vähemmistö sallitaan, mutta ei muita. Mitenkäs transseksuaalit, polyaviolliset tai eläimiin rakastuvat? Enkä puhu nyt eläimiin sekaantuvista! Seksi ei mielestäni aina automaattisesti kuulu rakkauteen.

Tämä on vain yhden ihmisen mielipide asiasta.

Mitä mieltä te olette?

3 kommenttia:

  1. Oma mielipiteeni on että ihmisiä me kaikki ollaan. En näe mitään ongelmaa myöskään homojen adoptio oikeudelle. Valitettavan paljon on myös perheitä missä ei ole kuin rakastava äiti tai isä. Joten on kaksi rakastavaa vanhempaa aina parempi kuin yksi, siitä huolimatta onko kyse kahdesta isästä tai kahdesta äidistä.
    Mutta tämä vain minun mielipiteeni :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielipiteitä on monia ja mielestäni on hyvä jos niistä pystytään keskustelemaan. :) Harmi, että valitettavan usein aletaan väittelemään ja tappelemaan asiasta, vaikka toisen mielipiteitä tuskin pystyy vaihtamaan. :)

      Poista
    2. Totta, lähinnä huvittaa lukea jotain keskusteluja kun siellä lytätään kaikki vähänkin eriävät mielipiteet :D. Mutta niin se tulee aina varmasti menemään, "minun mielipiteeni on vain ainoa oikea"- ihmisiä on aivan liikaa.

      Poista