keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Rakenneultraa ja tarvikelistaa

Eilen käytiin rakenneultrassa. Kumpikaan meistä ei nukkunut edellistä yötä kauhean hyvin - johtuneeko siitä, että jännitti niin kauheasti!Kätilö, joka otti meidät vastaan, vaikutti aluksi kauhean tylyltä, mutta olikin todella mukava. Kysyi, onko liikkeitä tuntunut jo ja, että tämä viittaa aika varmasti siihen, että istukka on takana. Kertoi, että otetaan aika paljon läpimittoja, mistä nähdään, kuinka kasvu on edistynyt. Napsautti alkuun 4D-kuvan päälle ja tulosti monta kuvaa, sillä harvoin kuulemma sai niin selkeitä kuvia, kuin mitä meidän vauva päätti esitellä. Liekö hänestä tulossa filmitähti isona! Ainakin linssilude, se on varmaa! Pikkuaivot, munuaiset ja vatsalaukku näkyivät hyvin ja koko vastasi viikkoja. Paino oli 280g, mikä on kolme päivää pienempi kuin viikot, mutta kätilö sanoi, ettei se merkitse mitään. Kysyi, haluammeko sukupuolta tietää ja kyseli aavistuksia. Vastasimme, että kummatkin poikaa veikkaavat ja poikahan se oli. Hyvin selvä kuulemma. Nyt meillä siis odotellaan pienen prinssin syntymistä. Synnytysvalmennus saatiin 1.3 klo 13-15 ja sitten olisi jäljellä vielä yksi ultra ennen syntymää. Silloin tehdään synnytystapa-arviointi.

Pieni jätkä<3

Kaikkea on tässä välissä ehditty hankkia. Juhon veli, hänen naisystävänsä ja Juhon sisko ostivat meille yhdistelmävaunut ja  nyt onkin sitten kaikki vähän isompi hankittu. Äiti lupasi katsella meille vielä mahdollisesti turvakaukaloa joululahjaksi. Eilen oli vielä pakko käydä kirpputorilla, kun sukupuoli selvisi ja muutama vaate tarttui sieltä mukaan.

Bio-oilia ollaan nyt hierottu vatsaan joka ilta ehkäisemään arpia

Juhon isän ostaman pinnasänky 

Vaunut

Eilen hankittuja vaatteita ja sammakko-syöttökaukalo
Tehtiin aiemmin jo listaa kaikesta, mitä tarvitaan vauvaa varten ja nyt päätin kirjoittaa sen tännekin, niin ei ainakaan huku! Hankkimatta siis vielä ainakin:

-Hoitoalusta hoitopöydälle
- Vaippoja
- Tuttipullot x 2
- Tutit x 2
- Harsoliinoja
- Liivinsuojuksia
- Imetysliivit x 2
- Isoja terveyssiteitä
- Mobile
- Itkuhälytin
- Talkkia
- Vanulappuja
- Korviketta
- Vauvaöljyä
- Portti rappusiin (sekä koiranpennun että vauvan turvallisuudeksi)
-Sitteri
- Kosteuspyyhkeitä
- Puuhamatto
- Syöttötuoli
- Vaatteita
- Potta
-Ensileluja

Tänä aamuna oli ihmeellinen turvotus poskipäissä ja ranteissa. Pystyi kuopan oikein painamaan. Viisi päivää on jatkunut järkyttävä päänsärky sahalaitakuviolla. Toisaalta on minulla pieni flunssakin päällä. Onneksi ei kuitenkaan kuumetta. Tänään on neuvola, niin pitää kysellä, mistä mahtaa johtua. Muutenkin pieni huimaus on alkanut palaamaan arkeen. Eilen Juhon äiti värjäsi ja leikkasi hiuksiani hieman. Alkoi jo ärsyttää tyvikasvu, mikä irvisti ikävästi.

Uudet hiukset
Liikkeet tuntuvat enemmän kuin selvästi. Juhokin tunsi liikkeet ensimmäisen kerran kolmisen päivää sitten ja eilen uudestaan, kun mentiin nukkumaan. Nytkin prinssi möyrii vatsassa tuhatta ja sataa!

Nyt pitäisi alkaa valmistautumaan neuvolaan pikku hiljaa! Ilmoittelen taas, kun kirjoittamaan ehdin!






2 kommenttia:

  1. Mua on myös Bio-oil tähän asti ainakin auttanut, ei oo vielä yhtään arpea :) Ja tommonen lista on kätevä, täälläkin tehty! Varsinkin äitiyspakkauksen jälkeen sitä kannattaa päivittää ja koittaa hahmottaa montako bodya tarvii, et kuinka usein tarvii vaihtaa yms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Mekin ensi neuvolakäynnillä täytellään Kelan lappuset. :)

      Poista