perjantai 8. marraskuuta 2013

Neuvolakuulumisia

Tänään oli neuvola jälleen aamulla. Paino oli laskenut 100g, mikä merkitsi -33g/vko. Olen syönyt ihan hyvin, enkä tiedä, mistä painonlasku voi johtua. Neuvolatäti paasasi syömisestä ja antoi lapun mukaan, missä ei ollut mitään uutta tietoa. Lähinnä lautasmallin koostumuksesta jne. Hemoglobiini oli myös tipahtanut vaihteeksi pikkasen ja keikkuu nyt sellaisissa lukemissa, että lisärautaa voisi ottaa n. 3krt/vko. Katsoo, mitä se seuraavassa neuvolassa taas näyttää. Sydänäänet kuului hyvin ja muutaman kerran sikiö potki doppleria hyvinkin rivakasti. Naureskeli neuvolatätikin ryskettä ja pauketta. Kehui kuitenkin verisuonieni ääniä, jotka kohisevat taustalla mielettömän kovaa.

Unohdin kokonaan sanoa influenssarokotteesta, jonka ajattelin ottaa. Nyt siis menen hakemaan influenssarokotteen ensi maanantaina terveyskeskuksesta. Ei jotenkin yhtään innosta sairastaa influenssaa viimeisimmillä viikoilla raskaana ollessa. Saatiin myös ajat perhevalmennukseen, mitkä alkavat tammikuun lopussa. Valmennus kestää 5vko ja on aina kerran viikossa tiistaisin. Sitten olisi vielä synnytysvalmennus, jonne saadaan aika rakenneultran yhteydessä. Sokerirasitustestin ajankohtakin valitaan ensi kerralla. En edes tiennyt, että se tulee kaikille. Vai tuleeko? Ei arvoissani kuitenkaan ole ollut mitään, mistä neuvolantäti olisi valittanut.


1 kommentti:

  1. Riippuu neuvolatädistä aika paljon laittaako se sen sulle vai ei. oikeestaan vaan pieni ryhmä kuuluu sen testin ulkopuolelle, nuoret ja painoindeksiltään matalat ja terveet. niitä ei kaikki terkkarit laita, mut on niitäki jotka laittaa joka tapuksessa. :) hyvähän se vaan on, tosin ei kuulemma hyvän makusta litkua ja siinä testissäki menee vähintää pari tuntia...

    VastaaPoista