Sivut

perjantai 2. toukokuuta 2014

Sairaalasta kotiin ja kontrollikäynti

Eilen päästiin sairaalasta kotiin. Aamulla kätilö kävi sanomassa, ettei varmaankaan ajateltu vielä kotiin lähteä ja sanoin, että kyllä mielelläni lähtisin heti kun mahdollista. Pääsin nopeasti ensin omalle lääkärilleni, joka tutki alapääni. Huh, sitä tuskan määrää. Sanoi, että tikit ovat hyvät, mutta ainakin kaksi viikkoa on istumakielto. Hemoglobiinini oli tippunut 75 ja lääkäri olisi halunnut tehdä verensiirron, mutta sanoin voivani hyvin. Niinpä sovimme, että seuraavana päivänä tulisin kontrolliin.

Sitten lastenlääkäri tutki jätkän. Kaikki oli muuten hyvin, mutta kuuloa ei saatu mitattua. Kätilö sanoi sen johtuvan korvan töhnästä, mikä kuivuu päivien kuluessa. Se kontrolloitaisiin myös seuraavana päivänä.

Kotona Juhon sisko tuli käymään ja toi kassin ruokaa, mikä piristi kummasti. Väsytti aivan mielettömästi kahden päivän univelat ja torkahtelin koko illan. En pysynyt hereillä edes uusimman Game Of Thronesin ajan. Yö meni suhteellisen hyvin. Jätkä heräsi pari kertaa ja rinnalla söi hyvin. Lopuksi kun olin kummastakin rinnasta ruokkinut, jätkä jäi silti itkuiseksi ja päädyttiin antamaan hieman korviketta lisäksi. En saanut tisseistä lypsämällä yhtäkään pisaraa ja nännit olivat niin kipeät, että melkein itku tuli imettäessä.

Aamulla nopea imetys ja jätkän tavaroiden pakkaus ja kohti sairaalaa. Sairaalassa otettiin ensin jätkän kuulo. Kaksi kätilöä mittasi anturilla useamman kerran eikä silti saanut testiä läpi. Aloin jo hormoonihuuruissani pelkäämään, että jätkä on kuuro. Yritin kuitenkin muistutella itselleni, että jätkä tuijottaa kotona innokkaasti soittolelua ja meitä kun höpötellään. Lopuksi testi meni läpi ja kätilö sanoi sen tosiaan kestäneen niin kauan, koska korvien töhnä on vielä kosteaa.
Lähdettiin alas labroihin. Juho jäi vauvan kanssa odottelemaan kanttiinin eteen. Seisoin ja nojasin labran seinään odotellessani vuoroani. Vieressäni istui mummo, joka kehoitti istumaan ja kun kerroin istumakiellostani, onnitteli kauheasti. Labroissa pääsin makaamaan, jotta verinäyte saatiin otettua. Labroissa ollessani toinen mummo oli tullut siunaamaan jätkän ja sanonut pojan olevan niin kaunis, että yhteen lapseen ei kuulemma saa jättää. Ei kyllä heti ole tulossa! :D

Hyvät uutiset: hemoglobiini oli noussut 85. Ensi tiistaina saan aloittaa raudan uudestaan. Osastolla sain rautalisää suoraan suoneen ja siksi vasta tiistaina saa uuden raudan aloittaa. Tänään on myös maito lähtenyt nousuun ja päivällä oli varmaan hieman lämpöäkin. Nyt vain tissit kuumottavat. Jätkä viihtyi illalla tississä kiinni pari tuntia ja nyt vihdoin sammui taas. Toivottavasti yö menee yhtä hyvin!

5 kommenttia:

  1. Voi, hienot hiukset vauvalla.. Hän on niin suloinen <3 Mulla kans jäi osastolta hirveät univelat.. Olin siellä ma-pe ja koko aikana nukuin yhteensä hurjat kuusi tuntia. Meinasi olla vähän pöllähtänyt olo, kun kotiin pääsi ;)

    Onnea paljon teille vauva-arkeen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenlääkäri sanoi, että hänellä on hiuksia vaikka muille jakaa. :) isäänsä tullut<3

      Poista
  2. on kyl aivan mahottoman suloinen poika :) puhuttiin just joonaksenkaa et miten uskomatonta et viime vappu vietettin neljästään ja nyt teit on jo kolme:) onnee viel koko perheelle mielt molemmilt :)

    VastaaPoista
  3. Taas on yksi onnellinen alku saatettu maailmaan, ihanaa kun on terve ♥

    VastaaPoista