lauantai 10. toukokuuta 2014

Imetys vs korvike

Eilen illalla ei meinattu saada ukkoa millään rauhoittumaan. Yritettiin kaikkemme ja imetinkin monta kertaa, mutta kitkutus jatkui silti. Meinasi jo usko loppua kesken, kunnes kokeiltiin antaa hieman korviketta. Kappas, huuto loppui samantien ja ukko nukahti. Johtopäätös: jätkä ei ollutkaan saanut tarpeeksi maitoa! Oli tosin viihtynyt tissillä koko illan.

Tulihan siinä sitten tirautettua itkut. "Huono äiti"-fiilis nousi pintaan väistämättäkin, kun ei voinut ruokkia toista kylläiseksi. Kuitenkin pääasia, että jätkä sai itsensä kylläiseksi ja pääsi nukkumaan.

Aamulla oli tissit taas aivan pinkeät ja yöllä söi kiltisti rinnalla ja nukahti samantien uudestaan. Käytiin kuitenkin varuiksi ostamassa tänään jauhekorvikepurkki kaappiin, jos samanlainen tilanne tulee. Pumpannut en ole uskaltanut vielä. Pelkään, että sitten tulee pumpattua kaikki maidot pois eikä jätkä kerkeä saamaan vatsaansa täyteen.

Tänään laitettiin myös kotikaljaa tulemaan. En todellakaan pidä sen mausta, mutta toivotaan sen saavan maidon lisääntymään entisestään.

6 kommenttia:

  1. Imetys kyllä aiheuttaa täälläkin välillä melkoisen huono äiti -fiiliksen. Vaikka maitoa kyllä riittää, niin välillä on tosi vaikea saada vauva syömään, kun neiti vaan hakkaa päätään rintoihin ja itkee nälkäänsä... Kait nää tällaset fiilikset häviää, kun oppii lukemaan vauvaa vähän paremmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan. :) Kunhan nyt saisi tuon maitomäärän riittämään koko päiväksi. Tuntuu, että rinnoilla on ihan oma rytminsä tässä maidontuotannossa. Aamulla ovat meinaan aina ihan pinkeinä!

      Poista
  2. Meillä Hippu kyllä viihtyy rinnalla hyvin, mutta ongelmana on se että pieni ehtii nukahtaa hyvän aikaa ennen kun saa massunsa täyteen.. Eli parhaimmillaan köllöttelee rinnalla kolme tuntia ja kun ottaa hänet siitä pois niin alkaa itku. Olenkin sitten alkanut antamaan omaa maitoani rinnan lisäksi pullosta.. Välillä on pitänyt korvikettakin antaa, kun poika syö niin mahdottoman isoja annoksia ettei oma maito meinaa riittää.

    Huono äiti- fiiliksiä ei kannata ottaa, tärkeintä on että yrität.. Silloin voisit tuntea niitä fiiliksiä, jos sinulla tulisi maitoa mutta et vain haluaisi / kehtaisi lastasi imettää.

    Tsemppiä sinne, kyllä se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän niitä kannattaisi ottaa, mutta minkäs teet. :/ Kyllä sitä eilen sai itselleen selitettyä jotenkin, että tämä on ihan ok. Eiköhän se kohta tonne takaraivoon humpsahda.

      Poista
    2. Aloin vasta lukea blogiasi ja tykästyin kirjoitustyyliisi :) Mua kanssa imettäessä aikanaan harmitti, jos tuntui että oma maito ei riitä kunnolla. Se, että itse muisti syödä säännöllisesti ja tarpeeksi, auttoi eniten maidon tuloon. Tehtiin kuitenkin monesti niin että annoin aina ensin tissimaitoa ja sitten tarjottiin päälle korviketta. Vajaa 10kk imetin vaikken mikään meijeri ollutkaan :D Tsemppiä sulle imetyksen kanssa!

      Poista
    3. Kiva kuulla! Oon kyllä yrittänyt syödä ja juoda hyvin, mutta en ole eroa huomannut. ;( Toivotaan, että tämä tästä lähtee!

      Poista